Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 27 km

Vier jongens gepakt voor vernieling

Toegevoegd: 23-01-2010, 17.08 uur
Door: Roland de Jong
BURGH-HAAMSTEDE - Vier jongens van 14 en 15 jaar oud, afkomstig uit Burgh Haamstede, zijn vrijdag aangehouden op verdenking van vernieling.

Door getuigen was gezien dat de vier tussen 16.45 en 17.30 uur de afrastering van de Karolingische Burcht vernielden. Door de agenten werd het signalement van de vier jongens opgenomen en zij gingen op zoek naar de jonge daders.


Enkele minuten later troffen de agenten de vier jongens op de fiets. Twee konden zij aanhouden, de andere twee gingen er vandoor. Zij zijn op een later tijdstip aangehouden. De vier jongens hebben allemaal een bekennende verklaring afgelegd.

 
Door de politie is contact opgenomen met hun ouders. Zij gaven toestemming om de jongens naar HALT te sturen om hun straf te ondergaan. Een schadebedrag is nog niet bekend. Ook moet er nog aangifte worden gedaan door de beheerder van de burcht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arie (24-1-2010 om 10:09)
Nou, alles terug laten betalen en een levenslang straat verbod dan maar? Volgens mij is dat echt het beste.. Oja, en keihard aanpakken en als voorbeeld stellen! Terug met de schandpaal en welkom in de middel eeuwen!
TT (23-1-2010 om 19:27)
Kom op zeg! We hebben het hier over haamstede! Wat hebben die knapen voor hersencellen om in haamstede iets te gaan slopen? zij hebben de Big-S laat ze daar lekker rondhangen in plaats van t mooie dorp slopen! Hoop dat ze flinke straf krijgen. Geen medelijden met die jongens! Mvg TT
Cookie-instellingen beheren