Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ambulance met spoed botst met automobilist

Toegevoegd: 24-01-2010, 17.47 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Op de kruising Nieuwe Vlissingseweg/President Rooseveltlaan in Vlissingen heeft zaterdag een botsing plaatsgevonden waarbij een ambulance betrokken was.


Een 59-jarige automobilist uit het Belgische Hoensbeek kwam rond 12.30 uur uit de richting van Middelburg. Hij wilde in de richting van de Paul Krugerstraat rijden. Ter hoogte van de President Rooseveltlaan zag hij niet dat een ambulance de kruising over wilde steken.

De verkeerslichten voor de ambulance stonden op rood, maar deze was met spoed op weg naar een patiënt. De verkeerslichten voor de Belgische automobilist straalden groen licht uit. 
 
 
De politie zoekt getuigen van het ongeluk. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Vlissingen of te bellen met 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Patrick (26-1-2010 om 11:03)
Maar Belgen zijn dus niet echt slim... ik zie ze regelmatig aan mensen voorrang geven die voor haaientanden staan.
Richard (25-1-2010 om 23:57)
Hier is maar 1 oplossing voor, alles wat blauw voert heeft ten allertijde voorrang. Politie,Brandweer, Ambulance, geen uitzondering, of gaan we nu ineens schermen met die lui rijden onverantwoord ? Het zijn hulp diensten die met blauw onderweg zijn naar een mens in nood, voorrang geven dus altijd.
Johan (25-1-2010 om 23:21)
Afgelopen weekend had ik bijna hetzelde op de rotonde bij Rosenburg-Bossenburg. Ik reed op de rotonde en zag plotseling op de Sloeweg een ambulance vanuit richting stad komen. De sirene was pas op korte afstand te horen, het ging net goed. En dat terwijl de radio in mijn auto op zacht niveau stond.
Niels (25-1-2010 om 22:08)
Ik moet ook wel zeggen dat je door die blauwe lampen de rest van de verlichting bijna niet meer ziet. ik zie ze regelmatig voorbij komen en dan heb ik moeite om onderscheid te maken tussen alarmlichten, koplampen en richtingaanwijzers. zeker bij dat amerikaanse model is het slecht. alles knippert.
Janita (25-1-2010 om 12:59)
Dennis, de politie zoekt getuigen. Misschien wil jij je melden? Wat Madeleine betreft: daar worden de chauffeurs uitermate in getraind! Wat denk je: dat ze het recht hebben in volle vaart op een kruising af te rijden? Echt niet. Hun wordt geleerd: kijken, kijken, kijken, en VOORZICHTIG doorrijden.
Jos (25-1-2010 om 11:15)
Moet wel even medelen dat die nieuwe sirene's bijna niet tehoren zijn in een nieuwe redelijk jonge auto,pas op 20m afstand hoorde ik hem en ik had geen muziek aan.
Cookie-instellingen beheren