Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 99 km

KNRM neeltje Jans twee keer in actie

Toegevoegd: 06-02-2010, 23.58 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Het KNRM-station Neeltje Jans is zaterdagmiddag ingezet voor twee vaartuigen met stuur- en motorproblemen.


Om kwart voor drie was eerst de reddingsboot Koopmansdank nodig voor een 10 meter lange sportvisboot, de Jan van Gent, die met negen personen aan boord lag te dobberen in een vaargeul op de Noordzee.

Zo'n 34 mijl vanaf het reddingstation had het bootje een defecte waterpomp gekregen. Het lukte de reddingsbootbemanning snel het bootje te traceren. Het is teruggebracht naar de Roompotsluis. Daar kwam men rond half acht 's avonds aan.
 
 
Om half vijf werd de reddingsboot Harder opgeroepen voor een sportvisbootje op de Oosterschelde ter hoogte van de boei R12 met motorproblemen voor anker lag. Aan boord waren twee personen opvarenden.

In de dichte mist lukte het de reddingbootbemanning met wat hulp van de kustwachtpost Ouddorp het bootje te vinden. Dit bootje is bij de binnenhaven van de Roompotsluis afgeleverd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Redder aan de wal (8-2-2010 om 09:37)
Ik denk dat Arie zich aan moet melden als redder aan de wal. Hij blijft dan op de hoogte van het werk van de KNRM en weet dan ook dat dit werk vrijwillig wordt gedaan. Pluim voor de mannen van de KNRM
Arie (7-2-2010 om 12:40)
Mooi dat de opvarenden gered zijn, maar wie betaalt de rekening ervan?
Cookie-instellingen beheren