Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Taakstraf en rijontzegging na dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 11-02-2010, 19.01 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 38-jarige beroepschauffeur uit Woensdrecht is donderdag wegens 'dood door schuld' door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van twee jaar waarvan de helft voorwaardelijk. Het vonnis was conform de eis.


Eind mei 2009 veroorzaakte de man op de Deltaweg bij Goes een verkeersongeval dat het leven kostte aan de toen 19-jarige Marcus Weidenfeld uit het Duitse Erfstadt. De Woensdrechter kwam met zijn vrachtwagencombinatie van de A58 en moest richting Houtkade in Goes. Vlak voor de verkeerslichten op de Deltaweg ontstond er een file.

Omdat hij weinig zin had om ook in die file te staan reed hij over de vluchtstrook naar de uitvoegstrook. Het latere slachtoffer stond eveneens in de stilstaande file maar was even de berm in gedoken om een plas te doen. Bij terugkomst werd hij door de vrachtwagencombinatie aangereden. Hij overleed ter plaatse.

Uit onderzoek bleek dat de Woensdrechter met een snelheid van 48 kilometer per uur over de vluchtstrook had gereden. In de visie van de raadsman van de chauffeur hadden voetgangers niets in de berm te zoeken en viel zijn cliënt niets te verwijten.
 
Zie ook:
- Rijontzegging geeist doodrijden man
- Voetganger doodgereden op Deltaweg (29-05-2009)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kiki01 (12-2-2010 om 09:35)
Chauffeursvrouw, nooit, maar dan ook nooit mag je over de vluchtstrook rijden..., ook een vrachtwagenchauffeur niet! Uw reactie is daarom onterecht en de opgelegde straf is m.i. nog aan de lage kant.
Kees (12-2-2010 om 09:12)
Ik weet dat ze na het ongeval de situatie in scene hebben gezet, om na te gaan of de chauffeur de voetganger überhaupt had kunnen zien. Op de plek van het ongeval loopt het talud namelijk naar beneden. Daar lees ik verder niets van.
Jack (11-2-2010 om 23:47)
Wat de vrachtwagenchauffeur heeft gedaan is niet goed te praten. Hebben jullie daar wel eens gestaan in de zomer met al die toeristen. Zijn er dus genoeg die Goes in moeten en gewoon via de vluchtstrook naar de afslag rijden. IK erger me dus groen en geel aan die lui die dat doen.
Arie (11-2-2010 om 22:52)
De gedachte dat men schermt met dat de voetganger daar niets te zoeken had, het moet niet gekker worden, die vrachtwagen had daar wel wat te zoeken? Wat een ongelofelijk NON argument zeg!
Frans (11-2-2010 om 21:29)
@chauffeursvrouw ik vindt dat die kerel een zeer lage straf krijgt voor mij mogen ze die kerel gewoon zijn rijbewijs voor 5jaar afpakken en een zeer grote boete geven
Jaap Vergeer (11-2-2010 om 21:18)
Ben het deels wel met die raadsman eens, volgens mij is een snelweg [A58] verboden voor voetgangers. Natuurlijk is de vrachtwagenchauffeur ook fout. Maar 240 uur is dan wel genoeg. Hij zal zijn lesje even goed wel geleerd hebben. Kun je nog slapen na zoiets?
Cookie-instellingen beheren