Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 29 km

Zeeuwse risicowijzer gepresenteerd

Toegevoegd: 22-02-2010, 11.31 uur
Zeeuwse risicowijzer gepresenteerd
Door: Tim Koster
TERNEUZEN - Burgemeester Jan Lonink, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland, heeft maandagochtend de nieuwe Zeeuwse risicowijzer gepresenteerd op basisschool De Hille in Terneuzen.


De brochure beschrijft hoe burgers zich kunnen voorbereiden op een ramp, via welke kanalen zij gewaarschuwd worden en informatie krijgen, wat ze zelf kunnen doen en wat ze van de overheid mogen verwachten. In de brochure staat ook handige achtergrondinformatie en een overzicht met handige websites en telefoonnummers.

De kans op een ramp of crisis is niet groot, een 100% garantie dat er niets gebeurt valt echter nooit te geven. Daarom is het goed dat mensen weten wat ze moeten doen, aldus de betrokkene. Bovendien kan het gebeuren dat de overheid en hulpverleners niet direct hulp kunnen bieden en dat mensen in de eerste uren op zichzelf aangewezen zijn. Burgers worden daarom, door middel van de brochure geadviseerd zichzelf voor te bereiden op een calamiteit.

Er werd niet voor niets gekozen om de brochure op school uit te delen. Eerdere projecten in onder meer het buitenland hebben uitgewezen dat risico-communicatie naar kinderen een groot effect heeft. Niet alleen de kinderen worden er op vroege leeftijd al bewust van gemaakt, maar ook hun ouders worden er bij betrokken omdat er thuis over gepraat wordt.

Voorafgaand aan de presentatie was er ook nog een onaangekondigde ontruimingsoefening in samenwerking met de Terneuzense brandweer. Zo'n 200 kinderen en hun docenten werden uit de school geëvacueerd.

De verschillende gemeenten in Zeeland zullen de wijzer vanaf week 8 verspreiden onder hun inwoners.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fam. van Schaick (23-2-2010 om 23:08)
Onze dochter ook!!
Pieter (22-2-2010 om 22:32)
Mijn zusje ook :-)
Jantie (22-2-2010 om 15:39)
Hebbe die geen vakantie net als tholen
Jako (22-2-2010 om 15:28)
Mijn zusje staat er op
Cookie-instellingen beheren