Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweerkorpsen oefenen samen in Koudekerke

Toegevoegd: 01-02-2006, 22.31 uur
Door: Manfred Berrevoets [Redactie HVZeeland.nl]

KOUDEKERKE - De brandweer van Oostkapelle en Koudekerke hebben woensdagavond een gezamenlijke oefening gehouden.

Rond kwart voor acht werd er een brand gemeld aan de Middelburgsestraat in Koudekerke. Bij het tuinbedrijf Kesteloo was een brand uitgebroken. Als gevolg hiervan waren er ook twee ongevallen gebeurd.

Een heftruckchauffeur  was door de schrik van de brand tegen een aantal vaten met een gevaarlijke stof gereden. Één van de vaten was hierdoor gaan lekken terwijl nog één medewerker van het bedrijf 'bekneld' lag onder de heftruck.

De brandweer moest door het lekken van de onbekende stof de veiligheid voorop stellen en kon het slachtoffer alleen benaderen met speciale pakken. Het slachtoffer werd bevrijd door middel van hefkussen te plaatsen onder de heftruck. De vaten met gevaarlijke stoffen werden in speciale tonnen opgeborgen en zo veilig gesteld.

Binnen in het pand dat inmiddels vol met rook stond zat ook één persoon bekneld. Deze werd ook door de brandweer bevrijd.

De brandweer spreekt van een geslaagde oefening waarbij intensief gebruik is gemaakt van het communicatiesysteem C2000. Voor zover bekend functioneerde dit goed tussen de twee brandweerkorpsen.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren