Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Dronken man rijdt weg na ongeval

Toegevoegd: 26-02-2010, 22.35 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - De politie Zeeland heeft vanmiddag een 41-jarige man uit Vlissingen in zijn woning aangehouden voor het wegrijden na een ongeval.


De man was eerder vanmiddag op de A58 ter hoogte van Oost-Souburg tegen de auto van een 32-jarige Pool gereden. Beide automobilisten hadden hun auto een eindje verder aan de kant gezet om gegevens uit te wisselen.

Omdat de Poolse automobilist het vermoeden had dat de Vlissinger onder invloed had gereden, wilde hij de politie erbij halen. De Vlissinger zag dit waarschijnlijk niet zitten, stapte in zijn auto en reed weg zonder zijn gegevens achter te laten. De tegenpartij had zijn kenteken genoteerd en doorgegeven aan de politie. Die kon de man even later in zijn woning aanhouden waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Het bleek dat hij onder invloed van alcohol was en 2,8 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Uit navraag bleek ook dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fugazzi (28-2-2010 om 14:39)
Hoeveel mensen rijden er wel niet zonder rijbewijs of dronken of allebei ? en waarom straf justitie daar niet strenger op ? blijkbaar heeft het zo geen zin en stapt deze persoon vandaag gewoon weer in een andere auto van een paar honderd euro op weg naar zijn shot in de kroeg....
Engeltje (28-2-2010 om 09:46)
Wat erg dat de dronken bestuurder is doorgereden, maar gelukkig weer opgepakt. Een flinke straf en een geluk dat er geen dodelijk ongeluk is gebeurt.
Wilem (27-2-2010 om 20:55)
Veroorzaakte schade dubbel vergoeden dronken dronken besturen van een voertuig zonder rijbewijs kan echt niet. flinke geldboete, verbeurd verklaren van voertuig en een lange celstraf. Misschien dat de andere zatkoppen dan toch ook eens een keer gaan beseffen dat dit gedrag echt niet kan.
MotoRob (27-2-2010 om 16:14)
Geen rijbewijs en toch (dronken) rondrijden? dan zit er maar 1 ding op......... auto afpakken.
Drankverslaafd (27-2-2010 om 12:30)
Als je dus al zo verslaafd bent dat je gewoon drinkt terwijl je met de auto bent, dan ben je geen rijbewijs waard. Of was het zo erg dat de man wel alcohol MOEST drinken, omdat er geen cola of fanta voorradig was?? Want dat zou natuurlijk ook nog kunnen. Voorgoed opsluiten zulke lui.
Leen (27-2-2010 om 09:51)
Zonder rijbewijs, met drank op een aanrijding veroorzaken en dan nog weg rijden ook. Sommige mensen hebben geen verantwoordelijkheidsbesef en diskwalificeren zichdoor hun onbegrensde egoisme.
Cookie-instellingen beheren