Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
89 files van totaal 334 km

Vaarverbod voor dronken kapitein

Toegevoegd: 09-03-2010, 19.46 uur
Door: Manfred Berrevoets
TERNEUZEN - De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft vandaag in Terneuzen een vaarverbod van elf uur opgelegd aan een 43-jarige kapitein uit Odesjr (Oekraïne).


De kapitein van een vrachtschip, varend onder de vlag van Antigua en Barbuda, had teveel alcohol gedronken. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 2,3%, bijna drie maal het maximum toegestane promillage van 0,8. Naast het vaarverbod heeft hij de schikking van 850 euro direct betaald.  

Omstreeks 14.05 uur controleerde de Waterpolitie van Terneuzen de kapitein, van het 114 meter lange zeeschip, op het Kanaal van Gent naar Terneuzen. De kapitein blies positief op de ademtester.

Hij is aangehouden en overgebracht van het bureau van de Waterpolitie in Terneuzen. Uit de ademtest bleek dat deze Russische kapitein een alcoholpercentage van 2,3 promille in zijn bloed had.  

Tegen de kapitein is proces verbaal opgemaakt en in overleg met het Openbaar Ministerie een schikking aangeboden. Door het gedrag van deze kapitein kon het zeeschip, dat overigens leeg was en nog vier bemanningsleden aan boord had, niet verder varen. Het was onderweg van Gent naar Vlissingen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Agentje (10-3-2010 om 12:42)
Schip heeft om 22.00 zijn weg vervolgd richting Vlissingen. Om 00.30 was ze op haar ligplaats. Er is een nieuwe kapitein aan boord gekomen om haar naar Vlissingen te brengen.
Jw (10-3-2010 om 12:36)
Goed lezen is een kunst
Fab (10-3-2010 om 11:42)
Beste Piet, Als u het artikel maar half leest, geef dan ook geen commentaar! Probeer de laatste alinea nog eens. Jammer is wel dat een zeer professionele beroepsgroep telkens in een kwaad daglicht staat door de "collega's", vaak uit het voormalige oostblok.
Jan (9-3-2010 om 23:58)
Een automobielist moet zijn rijbewijs inleveren en dze mag na een schikking gewoon lekker verder gaan misschien,pak gewoon zijn papieren af kan hij ook geen brokken meer maken.
Piet (9-3-2010 om 20:31)
Een schikking aangeboden?Dus na betalen kon hij verder varen? Of ligt dit schip aan een ketting of wat?
Cookie-instellingen beheren