Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zakkenrollersgroep actief Terneuzen

Toegevoegd: 16-03-2010, 21.12 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij de politie in Terneuzen zijn dinsdag diverse aangiftes binnengekomen van zakkenrollerij die werden gepleegd in supermarkten zoals de Aldi, Albert Heijn en de Jumbo. De slachtoffers zijn over het algemeen oudere mensen.


Het zakkenrollen wordt vrijwel altijd gepleegd door een groepje van drie à vier personen. Eén persoon spreekt het slachtoffer aan in het Engels en vraagt bijvoorbeeld waar een artikel te vinden is. Het slachtoffer wordt hierdoor afgeleid en zo hebben de anderen de kans de portemonnee weg te nemen.

Ook zijn er gevallen bekend waarbij de tas wordt opengesneden. Het slachtoffer wordt in de winkel in de gaten gehouden en naar buiten gevolgd
 
Buiten gekomen laat één van de zakkenrollers iets op de grond vallen. Het slachtoffer biedt een helpende hand en de anderen snijden de tas kapot en pakken de portemonnee.

De zakkenrollers zijn volgens de politie vooral Oost-Europeanen met een licht, getinte huidskleur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J.N (18-3-2010 om 01:01)
Mijn vader werd eergisteren aan de Schoolweg in Terneuzen ook door zo'n getint figuur aangesproken. Of hij 2 euro kon wisselen. Gelukkig is hij niet op dit verzoek ingegaan. Na een tijdje vertok de man en stapte 75 mtr verderop in een auto ! Terneuzenaren en anderen, wees op uw hoede.
AB (17-3-2010 om 21:30)
Grenzen open of niet in Europa, ookal zouden ze dicht zijn, ze kunnen er evengoed illegaal geraken.
Alfred (17-3-2010 om 12:40)
Toch weer van die groepjes buitenlanders ..... Maar niet alleen in de supermarkten, uit eerste hand ook vernomen dat het op diverse locaties in de Noordstraat ook al gesignaleerd is.
Rian (17-3-2010 om 11:49)
Lichtgetint? Hoe kan het ook anders! Kijk maar eens naar opsporing verzocht. 9 van de 10 keer zijn het lichtgetinte mannen.
Maria (17-3-2010 om 10:30)
Echte lafbekken or, beetje oude mensen beroven met zn 4en.. Mn oma is er maar mooi de dupe van. Ik hoop dat ze ze maar gauw vinden en ze een passende straf geven.
Ik zeg ut (17-3-2010 om 10:06)
Tja dat heb je nu met die open grenzen,is wel gemakkelijk,maar ook voor de criminelen uit oost -europa.hadden beter de grenzen voor die landen dicht gehouden.maar economisch voordeel voor het kapitaal cq grote heren !!!!! beter een meter op de muur opgebouwd dan hem te hebben afgebroken.
Cookie-instellingen beheren