Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 45 km

Middelbrand woning Nieuw-Namen

Toegevoegd: 03-04-2010, 00.42 uur - Update: 03-04-2010, 07.31 uur
Door: Roland de Jong
NIEUW-NAMEN - In een vrijstaande woning aan de Vosstraat in het Oost-Zeeuws-Vlaamse Nieuw-Namen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gewoed.
 
De brand werd rond 00.30 uur gemeld. Aanvankelijk ging de alarmcentrale uit van een brand van enige omvang. Nog voor de komst van de brandweer kwam de melding binnen dat het vuur uit was. Van de drie gealarmeerde brandweerwagens, twee blusvoertuigen uit Hulst en Nieuw-Namen en een hoogwerker uit die eerste plaats, hoefde er daarom maar één ter plekke te komen. Onder prioriteit twee, dus zonder toeters en bellen, zijn de spuitgasten ter plekke gegaan om een nacontrole uit te voeren.


Later bleek dat er toch nog brand woedde. Vanuit de woonkamer sloeg de brand door naar de bovenverdieping. De brandweer zette uiteindelijk twee blusvoertuigen in om de brand te bestrijden. Rond 01.20 uur was de brand onder controle. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland waren de bewoners niet thuis toen de brand uitbrak. Een kat die in de woning aanwezig was, kon worden gered. Er is geen sprake geweest van gevaar voor overslag naar omliggende panden.

Een medewerker van de Stichting Salvage komt ter plekke om de schade af te handelen. De oorzaak van de brand is volgens de woordvoerder niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren