Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
121 files van totaal 476 km

'Motorrijders maken verkeer onveilig'

Toegevoegd: 18-04-2010, 21.22 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Ondanks het feit dat de campagne 'Let op, val op' is gestart was het volgens Zeeuwse politieagenten vandaag erg onveilig op de Zeeuwse wegen door onverantwoord hard rijdende motorrijders die hun motor weer voor het eerst van stal hadden gehaald.


Een onderdeel van de campagne is het verminderen van gevaarlijk rijgedrag en grove overtredingen van een zeer klein aantal motorrijders. Vooral in het begin van het seizoen wil een deel van de motorrijders nogal eens indruk op elkaar maken. Omdat ook motorrijders rekening moeten houden met hun eigen èn andermans veiligheid zet Politie Zeeland, net als de politie in de rest van Nederland, handhavers in die alert zijn op de motorrijders.

De agenten die vandaag gecontroleerd hebben op de motorfietsen meldden dat motorrijders vandaag massaal "veel en veel te hard hebben gereden". Zij constateerden dat motorrijders vandaag over het algemeen de veiligheidsnormen voor zichzelf en andere weggebruikers niet in acht namen. Eén motorrijder werd door hen achtervolgd terwijl hij met 150 km/u over een 60-kilometerweg reed. Hierbij negeerde hij diverse verkeersregels.

Uiteindelijk hebben de agenten de achtervolging moeten staken, omdat het eenvoudigweg niet meer verantwoord was. Van deze motorrijder zijn geen gegevens bekend geworden. Ook werden motorrijders gezien die in hun spijkerbroek op hun voertuig zaten. Een goed motorpak is uiteraard veel veiliger.

Zojuist werd wederom een rijbewijs ingevorderd van een motorrijder in Poortvliet. De 35-jarige bestuurder uit de gemeente Tholen reed over de Priestermeetpolder met een snelheid van 135 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan daar.

De Zeeuwse politieagenten geven aan dat het wachten is op het eerste zware ongeval als motorrijders op deze manier blijven rijden. Vandaag hebben zij alleen op de extreme gevallen gecontroleerd, dat zal binnenkort niet meer het geval zijn.

Tips voor motorrijders:
- Houd er rekening mee dat andere weggebruikers niet altijd alert zijn op motorrijders.
- Val op: draag goed zichtbare kleding met reflecterende details.
- Wees zichtbaar: neem een positie op de weg in die opvalt. Rijd breed en kijk ver vooruit. Dus vooruit kijken, vooruit denken en vooruit handelen.
- Voer dimlicht, ook overdag.
- Bij file: rijd rustig tussendoor de file. Hoge snelheden kunnen bij automobilisten tot heftige schrikreacties leiden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Motorman (20-4-2010 om 17:34)
Natuurlijk zijn het weer de motorrijders, terwijl toch in ruim 75% van de ongevallen waar een motorrijder bij betrokken is de schuld bij een automobilist ligt. Omdat die gewoon niet opletten en dat heb ik het nog niet eens over de keren dat ze zo nodig moeten bellen, cd's wisselen, optutten, enz.
J (20-4-2010 om 11:11)
Als jij me met bv een wheelie of veel te hard inhaalt en je plakt daarna aan een boom of geweven tussen een vangrail, geef me dan 1 goede reden waarom ik zou moeten stoppen! Jou keuze dan, ik heb geen zin om in je schedel te kijken of je botten uit je lijf te zien steken.
Anti asociaal (20-4-2010 om 10:21)
@ fzr "girl", juist ja, bespaar maar eens energie en rij als een normale weggebruiker zonder al dat gescheur.
Vtr firestorm (20-4-2010 om 00:19)
Enne wel eens gehoord van bezopen motorrijders ?!!!
Vtrfirestorm (20-4-2010 om 00:16)
@j ; a-sociaal en a-sociaal is 2 maar jij bent A-sociaal dus verwijt maar niemand iets en zeker niet de meest oplettende verkeersdeelnemers "motorrijders dus"!!!!!!! kom op motorrijders laten we er een lekker seizoen van maken ieder op zijn manier. Deze geldbelustende gekte gaat weer wel over.
70 waar je 80 mag (19-4-2010 om 23:14)
Gezien de reageerders hier het niet goed gelezen hebben, dit stukje gaat over motorrijders, niet over bejaarden, toeristen, links rijders, kinderen op de fiets of mijn opoe, het gaat over motorrijders die zich massaal misdragen en niet anders.
Cookie-instellingen beheren