Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drenkelingen gered op Westerschelde

Toegevoegd: 18-05-2010, 19.57 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - Medewerkers van de Verenigde Bootlieden (VEBO) hebben vanmorgen rond 10.05 uur een drenkeling gered op de Westerschelde ter hoogte van Terneuzen.
 
Het Belgische binnenvaartschip 'Presagio' maakte kort daarvoor melding 'Man over Boord'. De bemanning van het snelle communicatievaartuig Vebo Runner, bestaande uit Remco van Gils en Adri Bakker, aarzelde geen moment en zette vanuit zijn positie in de Put van Terneuzen direct koers naar de 'Presagio' die de Oosthaven aan het opvaren was.


Daar aangekomen bleek dat de oorspronkelijk gemelde drenkeling net terug aan boord was geholpen door haar echtgenoot, matroos op het schip. Hij was haar achterna gesprongen nadat zij in het gangboord struikelde en overboord viel. Van Gils en Bakker wisten de man uit het water en veilig aan boord van de Vebo Runner te krijgen en vervolgens op de 'Presagio' over te zetten.
 
De drenkelingen kwamen met de schrik vrij.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Burger power (19-5-2010 om 11:15)
Strakke actie van bakker en van gils, hulde! Geef die maar een lintje i.p.v. een nietszeggende niets presterende ambtenaar die vooral goed is in ellebogenwerk. Maar nee, in nederland zijn dat de echte helden...
Harry (18-5-2010 om 21:36)
Dát zijn echte mannen!!!!!!!!!!!!!!! Natuurlijk ook hulde aan de redders van de VB!!! Eindelijk eens wat positief nieuws!
Row (18-5-2010 om 21:15)
Jeetje wat een verhaal... Dit had zomaar mijn familie kunnen wezen, die ook vaak op de westerschelde zitten met de Octopus! Gelukkig is het allemaal weer goed gekomen! Het had ook anders af kunnen lopen
Bibba (18-5-2010 om 20:27)
Heerlijke normale romantische actie. Gered door je husband. Super!
Cookie-instellingen beheren