Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtschip vastgelopen bij Cadzand

Toegevoegd: 20-05-2010, 10.08 uur
Door: Roland de Jong

CADZAND - Voor de kust van Cadzand is woensdagmorgen een vrachtschip vastgelopen. 's Middags rond 16.00 uur werd het schip weer vlotgetrokken.


Het Kustwachtcentrum in Den Helder kreeg rond 08.45 uur de melding binnen dat vijf kilometer ten noordwesten van Cadzand op de Noordzee het 172 meter lange vrachtschip Sluisgracht was vastgelopen op het Carolusbankje. Vrij snel werd duidelijk dat er geen gevaarlijke stoffen uit het schip stroomden.

De Kustwacht dirigeerde het Kustwachtvaartuig Barend Biesheuvel, een Kustwachtvliegtuig en de reddingboot Winifred Lucy Verkade-Clark van het KNRM-station Cadzand richting de incidentlocatie. Ook werd de sleepdienst gewaarschuwd. Rond 16.00 uur kon het schip, dat onder Nederlandse vlag voer en een lading vervoerde van 18.600 ton Chinees aardewerk, weer worden vlotgetrokken.

Het schip is naar de haven van Antwerpen gesleept.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (20-5-2010 om 18:40)
Dit wordt in de papierindustrie gebruikt als vulmiddel om papier goedkoper te maken en tevens is het een stof die papier gladder en witter maakt. Voor bijn 17.000 ton aardewerk heb je wel een groter scheepje nodig denk ik...
Cookie-instellingen beheren