Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee binnenbrandmeldingen in Goes

Toegevoegd: 04-02-2006, 20.49 uur
Door: Brandweer Goes

GOES - De dagdienstploeg en de dienstdoende vrijwilligersploeg van de post Oranjeweg werden vandaag twee keer gealarmeerd voor brandmeldingen in woningen.

Tegen het middaguur moest uitgerukt worden naar een woning aan de Eisenhowerlaan in Goes-Noord. Daar werden in de badkamer van de woning werkzaamheden uitgevoerd waarbij forse hoeveelheden purschuim gebruikt werden in een loze ruimte onder de badkuip.

Toen de aanwezige klussers hun werk nog eens wilden controleren gebruikte men een aansteker om wat licht in de loze ruimte te maken. Daarop volgde direct een steekvlam die recht in het gezicht van één van de mannen terecht kwam. De steekvlam werd waarschijnlijk veroorzaakt door gasvorming veroorzaakt door het purschuim. De man liep verschroeide haren en wenkbrauwen op.

Tevens was er sprake van nogal wat rookontwikkeling. Direct werd de brandweer gealarmeerd, maar toen die ter plaatse kwam was de situatie alweer onder controle. De brandweer verrichte wat sloopwerkzaamheden om te kunnen constateren dat zich verder nergens vuurhaarden hadden ontwikkeld. De man liep geen brandwonden op maar werd toch geadviseerd even langs zijn huisarts te gaan.

Om kwart voor drie vrijdagmiddag moesten de Goese brandweerlieden opnieuw in actie komen. Deze keer omdat een bewoner van de flat Boszicht in Goes-Zuid een schoorsteenbrand had geconstateerd in de omgeving van de Beethovenlaan. De vlammen zouden uit de schoorsteen slaan.

Daarop rukte de brandweer uit, maar in de omgeving van de Beethovenlaan werd niets gevonden dat op een schoorsteenbrand leek. Uiteindelijk wist de melder de woning in kwestie aan te wijzen. Het bleek om een woning in de Brahmslaan te gaan.

De bewoners van het pand zelf hadden nog niets in de gaten gehad. Het vuur in de schoorsteen was inmiddels ook al gedoofd. De uitgerukte brandweerlieden konden volstaan met het uitvoeren van een controle. Na korte tijd kon men terugkeren naar de kazerne.

De eerste foto is van de eerste brand, de foto's daarna zijn van de tweede brand.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren