Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
117 files van totaal 448 km

Motorjacht maakt water bij Hansweert

Toegevoegd: 25-05-2010, 04.06 uur
De KNRM-reddingboot bij het motorjacht.
De KNRM-reddingboot bij het motorjacht.
© Foto: KNRM Hansweert
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - Het KNRM-station Hansweert is vanochtend ingezet voor een melding van een motorjacht met drie opvarenden dat water maakte.


De melding kwam rond 11.35 uur binnen. Het jachtje Azzuro was onderweg van Terneuzen naar Hansweert. Nadat de motor de melding had gegeven dat deze oververhit dreigde te raken nam de schippers polshoogte in het ruim.

Al snel bleek dat er veel water naar binnen stroomde. De man waarschuwde direct de kustwacht. Ook gaf hij zijn opvarenden de opdracht om alles gereed te maken om het bootje te kunnen verlaten. Volgens de KNRM werd door het doortastende optreden van de man erger voorkomen.

De man schakelde de warmlopende motor uit en sloot ook de afsluiter die er voor zorgt dat er koelwater in de motor komt. Het binnenstromen van het water stopte daarop direct. De schipper constateerde dat zijn pompen aan de winnende hand waren. Inmiddels was de KNRM-reddingboot Jan van Engelenburg ter plekke. De inzet van de pomp van de reddingboot bleek niet meer nodig.

Onder begeleiding van de Jan van Engelenburg is de schipper op eigen kracht, met aan boord tweeopstappers van de KNRM naar de haven van Hansweert gevaren. De Bravo van sleep- en bergingsbedrijf Polderman voegde zich ook bij het convooi. De opstappers hebben het probleem samen met mensen van Polderman verholpen. Zodoende konden de opvarenden hun reis weer hervatten.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (25-5-2010 om 21:02)
Mooi om te zien dat de schipper goed en snel heeft gehandeld, en daarmee zijn jacht en de opvarenden heeft kunnen behouden.
Frans (25-5-2010 om 17:13)
Hebben ze eindelijk eens wat te redden van de knrm ,dan is de boot toch niet voor niets in Hansweert gestationeerd
Linda (25-5-2010 om 12:25)
Hebben ze eindelijk der zin en konden ze naar eigenwoorden vorige week eindelijk uitvaren
Cookie-instellingen beheren