Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

Man (38) uit Zierikzee wacht tbs

Toegevoegd: 27-05-2010, 22.30 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 38-jarige inwoner van Zierikzee zal tbs met voorwaarden geëist gaan worden. Dat heeft de officier van justitie vandaag gezegd.


De38-jarige inwoner van Zierikzee zal nog even moeten wachten eer hij te horen krijgt hoe lang hij in een cel mag verblijven eer hij tegen allerlei psychische aandoeningen wordt behandeld. Zeker is echter wel dat de officier van justitie tbs met voorwaarden gaat eisen. Eer het zover is moet er eerst een psychiatrische inrichting worden gevonden die hem kan behandelen en als dat is gelukt en er is plaats, dan moet de reclassering nog de voorwaarden van de tbs formuleren.

Als er dan ook nog eens een datum is geprikt om de zaak bij de rechtbank te behandelen, dan pas hoort de man hoeveel celstraf er tegen hem wordt geëist. In de optiek van de officier is dat in ieder geval een eis die naadloos moet aansluiten bij de behandeling, maar natuurlijk wel in verhouding moet staan tot de gepleegde feiten.

De Zierikzeeënaar had op 26 september vorig jaar  zeker tien halve liters bier achter de kiezen, had speed gebruikt en wilde verhaal halen bij een kennis die zijn ex zou hebben lastiggevallen. Binnen de kortste keren sloegen de twee aan het vechten en joeg de man zijn slachtoffer met twee ferme stompen tegen de grond.

Aansluitend  had de man nog ruzie met zijn buren en bezocht hij zijn ex. Daar nam hij nog een joint en twee whisky's tot zich en ging de stad in. Daar trof hij opnieuw zijn opponent en opnieuw ontstond er een vechtpartij. Daarbij probeerde hij zijn slachtoffer te wurgen. Er kwam een eind aan de vechterij doordat de politie hem van het slachtoffer af trok. Bij de vechtpartijen liep het slachtoffer gebroken ribben, een gescheurde oogkas en een hersenschudding op.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pp (28-5-2010 om 10:54)
Ach, wat een onzin om daar tbs voor te geven. Die man was gewoon dronken en had zin in drugs.... Dan kun je vanzelf deze dingen verwachten
Moeder van een speedgebruiker (28-5-2010 om 08:53)
Speed: maakt zoveel kapot, wekt veel agressie en paranoiagedrag op. Het leven en de hersenen van de gebruiker gaat naar de klote en je gezinssituatie staat op de kop. Ik zal god op mijn knietjes danken als de dag komt dat mijn kind de speed voorgoed vaarwel zegt en weer kiest voor een normaal leven.
Cookie-instellingen beheren