Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 222 km

Celstraf geëist tegen drugsduo

Toegevoegd: 31-05-2010, 19.12 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft maandag tegen een 23-jarige man uit Hoofdplaat een werkstraf van 200 uur, een celstraf van tien maanden waarvan zes voorwaardelijk en toezicht door de reclassering gevorderd.


Tegen zijn zevenjaar oudere vriendin eiste de officier en celstraf gelijk aan het voorarrest (56 dagen), een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier manden en een taakstraf van 120 uur. Ook zij moet van de officier onder toezicht van de reclassering komen te staan.

Zowel de man als de vrouw worden ervan verdacht in 2008 en 2009 te hebben gehandeld in speed en hasj. Tegenover de ontkennende vrouw, die overigens wel toegaf wat speed aan vrienden te hebben gegeven, stond de verklaring van haar partner, die bij de politie had verklaard dat er nogal wat speed was ingekocht en ook verhandeld. Die verklaring trok hij echter tijdens de behandeling van de zaak weer in.

Justitie kwam het Hoofdplaatse duo op het spoor toen de ex-partner van de vrouw haar beschuldigde van diefstal en een aanklacht indiende. Tijdens het onderzoek daarna en op basis van  verklaringen van haar ex over haar handel en wandel op speed-gebied, dook ook de naam van haar en haar nieuwe partner op in een grootschalig XTC-onderzoek. Over veertien dagen wijst de rechtbank vonnis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vrije geest (1-6-2010 om 17:01)
Zoals ik het lees is er geen bewijs tegen deze mensen. Het gaat om een verdachtmaking door een (wellicht boze) ex.De rechtsstaat van NL behoort zich te beperken tot objectiviteit en bewijsmateriaal.Piet&Mark:weinig kennis/veroordelen van mensen terwijl jullie niet weten waar jullie het over hebben.
Dino (1-6-2010 om 06:11)
Noem men dat straf? voorwaardelijk? sjonge sjomge je word gepaaid als crimineel, pak ze finicieel,ze hebben immers illegaal verdiend,laat ze flinke boete betalen,want voor zulke li kunnen wij voor betalen,zorg,belasting enz.
RCS (1-6-2010 om 00:34)
Schande dat het illegaal is, mensen horen vrij te zijn. En ook niet handig want het is er toch. De drugs zelf is het probleem niet maar een symptoom van het echte probleem. En dat ligt ergens diep begraven in deze vorm van samenleven.
Piet (31-5-2010 om 22:23)
Wat een straffen weer. Poosje in een hotel en wat werken en je bent er weer zo goed als vanaf. Waarom ook niet standaard al het illegaal verdiende geld laten terugbetalen?|Daar pak je ze mee en zo heeft de staat nog een beetje van de onkosten terug. Zelf celstraf laten betalen kan ook nog....
Mark (31-5-2010 om 20:24)
Kijk Nederland loop genoeg van zulke mensen kreigen met lachtje en taakstrafje zo in Nederlanders
Cookie-instellingen beheren