Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 20 km

Twee drenkelingen uit zee gered

Toegevoegd: 04-06-2010, 19.02 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Vrijdagmiddag rond 17.45 uur zijn twee kinderen tijdens het zwemmen in zee in de problemen gekomen ter hoogte van de Nolledijk in Vlissingen.
 
Door de sterke stroming kwamen de kinderen in de vaargeul terecht en zagen geen kans op eigen kracht het strand te bereiken. Hierop is de hagelnieuwe waterscooter “Junior” van de Strandwacht Vlissingen uitgerukt en konden beide drenkelingen binnen zeer korte tijd aan boord worden genomen en vervolgens terug naar het strand worden gebracht.


Voor dit reddingsvaartuig was het de eerste keer dat het daadwerkelijk in actie moest komen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R.v.d Bank (14-6-2010 om 23:00)
Geweldig;zonder deze investeringen was dit niet gelukt! Preventie is nl. DE maatregel en niet corrigeren achteraf! NB 1.De kosten van deze reddingsoperarie mogen best-al dan niet prorata- doorberekendworden. 2.Hulde aan de redders en de organistie daarachter!
Ano (5-6-2010 om 12:30)
Tijd voor een afgebakend zwemgedeelte! of moeten er eerst nog meer ongelukken gebeuren? de westerschelde staat belkend om zijn gevaarlijke stromingen:-(
Elza (5-6-2010 om 09:30)
Ja laten we dan die westerschelde toch nog maar verdiepen. Dan kan die boot een paar keer per dag uitvaren. Gelukkig is het goed afgelopen. Ze zullen wel enorm geschrokken zijn.
Wilm (5-6-2010 om 01:23)
Goed werk gedaan .
Mark (4-6-2010 om 23:40)
Ook ik heb weleens in een stroming gezeten. Als 19-jarige knul kon ik met veel moeite de kant bereiken, ik kan wel indenken dat kinderen dat niet aankunnen. Maar gelukkig kwam Junior in actie!
Jan (4-6-2010 om 21:59)
dan heeft het vaartuig zijn dienst bewezen
Cookie-instellingen beheren