Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweeroefening bij McCain Lewedorp

Toegevoegd: 05-06-2010, 12.59 uur
De brandweeroefening bij McCain in Lewedorp
De brandweeroefening bij McCain in Lewedorp
© Foto: RenĂ© Proos
Door: Manfred Berrevoets
LEWEDORP - De brandweer heeft vrijdagavond een grote oefening gehouden bij McCain in Lewedorp.


Op de alarmcentrale was een automatische brandmelding binnengekomen bij het bedrijf. Nadat er contact was gelegd met het pand bleek dat er daadwerkelijk brand was in een bakoven. De BHV van het bedrijf heeft de ontruimingsprocedure opgestart waardoor alle werknemers geëvacueerd moesten worden.

Toen de brandweer bij de bakoven aankwam zat hier iemand met brandwonden. Ook was er bij de ontruiming iemand uitgegleden die een beenbreuk had opgelopen. Doordat de brand zich verspreidde door de stoomaflaat van de bakoven kwamen de vlammen uit de afvoer op het dak. Iemand van de technische dienst die op het dak aan het werk was schrok hiervan en raakte gewond.

De brandweer had aan dit scenario een hele klus. Belangrijk bij de oefening was de samenwerking tussen de BHV organisatie en de brandweer. De brandweer spreek van een geslaagde oefening.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren