Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Boetes bij controle Noord Beveland

Toegevoegd: 08-06-2010, 21.44 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft dinsdag een verkeerscontrole gehouden op Noord-Beveland. De controle was met name gericht op bromfietsen en dan met name de snelheid hiervan.


Er werden 20 bromfietsen gecontroleerd waarvan vier een te hoge constructiesnelheid hadden. Uit de praktijk blijkt volgens de politie dat het erg makkelijk is om een brommer zonder al te veel middelen op te voeren. Daar kleeft volgens de politie echter wel een gevaar aan: “Men heeft dan niet in de gaten dat de remmen van de brommer daar niet op toegerust zijn. Mocht een opgevoerde brommer betrokken zijn bij een ongeval dan zal een verzekeringsmaatschappij niet of nauwelijks uitkeren.”

Verder werden nog acht boetes uitgedeeld aan automobilisten. Het dragen van de autogordel is een steeds terugkerend controle-item van de politie, met name vanwege de veiligheid bij ongevallen. Getinte ramen komen vooral voor bij opgepimpte auto's. Ook dat is volgens de politie gevaarlijk: “Je kunt dan niet zien wie er in de auto zit maar de getinte ruiten kunnen ook het zicht belemmeren tijdens het rijden in het donker.”

Drie van de automobilisten kregen een boete voor getinte ruiten, vier voor het niet dragen van de gordel en één bestuurder kreeg een boete voor een snelheidsovertreding.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (11-6-2010 om 12:05)
Aan alle 16 - 17 jarigen die deze actie onzin vinden en dat de scooters makkelijk 80 kunnen rijden en dat ook in het buitenland doen, hebben jullie de (dodelijke) ongevalcijfers wel eens gezien van deze landen? Jullie zijn ook sterfelijk, ook al realiseer je je dat nog niet!
Peelander (9-6-2010 om 20:24)
Nog een kleine aanvulling, de politie is zelfs wezen kijken naar de inrichting van onze straatvorige zomer en vond deze onveilig en zou het aangeven bij de gemeente een hoop beloftes maar juiste actie niks nada nothing zelfs na herhaaldelijk bellen nog geen snelheidscontrole eerst gewonden nodig ?
Lubald (9-6-2010 om 19:44)
De politie weet net zo goed als iedereen dat je ook speciale raceremblokjes hebt die je op je scooter of brommer kunt monteren en dat deze uitstekend werken. Het is altijd het zelfde liedje scootertje en brommertje pesten en de bekeuringen limiet halen Scooter tuning is no crime.
Danny (9-6-2010 om 18:17)
“Men heeft dan niet in de gaten dat de remmen van de brommer daar niet op toegerust zijn.” Dit is geen argument, want de brommers/scooters worden juist begrensd van uit de fabriek, de constructie snelheid ligt meestal zo rond de 80km/h en daar zijn de remmen dus wel op berekend !
Remco (9-6-2010 om 13:09)
Dat is gewoon lulkoek dat brommers maar 45 mogen, in landen zoals Italië en Oostenrijk rijd de gemiddelde brommer een kilometert,je of 80 per uur!! Dus ze moeten niet zo zeuren. 45km/u is gevaarlijker om te rijden i.v.m je niet met het verkeer mee kan rijden. Ik ben gewoon ANTI ROLLERBANK!!!!
GTO (9-6-2010 om 12:00)
Een beetje onzin om de remmen als argument aan te dragen. B.v oudere brommers hebben remmen geschikt voor meer vermogen zoals in duitsland gebruikelijk was. Het is gewoon verboden en remmen hebben er geen bout mee te maken. Gewoon je aan de regels houden, ook jij ambtenaar dus geen praatjes.
Cookie-instellingen beheren