Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist voor verkrachting

Toegevoegd: 10-06-2010, 10.49 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen een 42-jarige man uit de gemeente Reimerswaal is donderdag een gevangenisstraf van 36 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk geëist voor het verkrachten van zijn stiefdochter. Tevens eiste de rechtbank een contactverbod met de stiefdochter en toezicht van de reclassering.


De man wordt verdacht van verkrachting en ontucht van met zijn stiefdochter. De man erkende in september 2008 zijn toen 13-jarige stiefdochter te hebben verkracht. Volgens hem kwam dit door drankgebruik en onmin met zijn echtgenote. Volgens de verdachte is dit tien keer gebeurt, maar volgens het meisje gebeurde dit langere tijd twee keer per week. De ontucht ontkende de man.

Als het meisje iets over zijn misbruik zou vertellen was het haar schuld dat hij dan in de cel zou belanden, het gezin uit elkaar zou gaan en zij in een pleeggezin werd geplaatst, zo hield hij het meisje voor. Volgens de officier behandelde hij het meisje als 'een afgetrainde hond. Hij gaf een bevel en zij had maar te gehoorzamen.' De verkrachtingszaak kwam aan het licht toen de ouders uit elkaar gingen. Het meisje heeft het toen aan haar moeder verteld.

De 42-jarige man wordt er ook van verdacht ontucht te hebben gepleegd met ander meisje door haar te wrijven en te betasten. Dit meisje was een dochter van goede kennissen waarop de man oppaste. De verdachte ontkend hier iets mee te maken te hebben.

De rechtbank doet op 24 juni uitspraak in deze zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mieke (11-6-2010 om 15:14)
De straffen zouden zeker hoger moeten zijn. voor mij mag het levenslang .wat denk je van een slachtoffertje die heeft ook levenslang, Wij zitten op dit moment ook in zo'n situatie ,en het kind is helemaal Kapot gemaakt. En zelf ben je machteloos ,je kan niks en mag niks! Zenuwslopend is dit!!
Willem (11-6-2010 om 12:42)
Jarno, zodra hij in de bajes zit heeft hij geen leven. misbruikers--verkrachters worden met de nek aangekeken en volkomen genegeerd. wie met hem praat wordt gewaarschuwd dat beter niet te doen. maar inderdaad die straf is te kort.
Ikke (11-6-2010 om 12:02)
@pas op!: ik zou best in een land welen leven waar de doodstraf wordt uitgevoerd hoor!! Dan zou er een hoop minder ellende zijn want nu komt iedereen er af met een taakstrafje dus doen ze het zo weer. Je kan beter iemand doodsteken dan bellen in de auto, dat kost je meer.
He doesn't care (11-6-2010 om 12:02)
Ja, steek het maar op de legale drug alcohol..
Pas op! (11-6-2010 om 09:34)
Jorn, ik vind deze straf ook veel te laag en van gerechtigheid naar het slachtoffer toe is totaal geen sprake. Maar wil jij leven in een land waar de doodstraf wordt uitgevoerd? Volgens jouw zienswijze hadden de "twee van Putten" dan bijv. niet meer geleefd. Dus pas op met wat je wenst!
Arie (11-6-2010 om 00:29)
De rechtbank kan ook een hogere straf geven dan wordt ge-eist, laten we hopen dat dat gebeurt, deze man zou nooit meer vrij mogen komen!
Cookie-instellingen beheren