Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 62 km

A58 weer open na ernstig ongeluk

Toegevoegd: 10-06-2010, 16.52 uur - Update: 10-06-2010, 22.55 uur
Door: Roland de Jong
LEWEDORP - De A58 is tussen Heinkenszand en Arnemuiden vandaag enige tijd gestremd vanwege een ernstig ongeluk met beknelling.
 
Het ongeval vond rond 15.50 uur plaats op ter hoogte van frietfabriek McCain. Een bestelbus van een bouwbedrijf kwam daar in botsing met een vrachtwagen. Een 34-jarige Bulgaarse vrachtwagenchauffeur reed over de rechter rijstrook en werd ingehaald door een bestelbus. De bestuurder van deze bestelbus, een 19-jarige Arnemuidenaar, schrok van een reiger en stuurde naar rechts.


Gevolg daarvan was dat de bestelbus met de bumper vast kwam te zitten aan de vrachtwagen, de zijkant van de bus opengereten werd en de bijrijder daarbij bekneld raakte tussen de vrachtwagen en de bestelbus. Brandweerploegen uit Goes, 's-Heer Arendskerke en Arnemuiden kwamen ter plekke om de gewonde te bevrijden.
 
Het slachtoffer, een 25-jarige Arnemuidenaar kon rond 16.35 uur uit de auto worden gehaald. Hij had diverse botbreuken in armen en benen. Over zijn exacte toestand is niets bekend. Volgens de politie is de gewonde per ambulance overgebracht naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam.

Files
De politie had ter plekke een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeluk, waarvan als gevolg een file van enkele kilometers ontstond. Ook op de andere rijbaan zorgde het ongeluk voor drukte. Kijkers zorgden er voor dat het verkeer vaak langzaam langs het ongeluk reed.

In verband met het onderzoek was de snelweg tot 18.45 uur afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via de afslag Heinkenszand (omleiding U20). Later vond ook nog een ongeluk plaats ter hoogte van knooppunt De Poel bij Goes. Een 21-jarige automobiliste uit Middelburg reed achterop de file en had dit te laat in de gaten. Ze reed tegen de auto van een 34-jarige Middelburgse die op haar beurt weer doorschoof tegen de auto van een 51-jarige Middelburger.

Alle bestuurders kwamen met de schrik vrij. De drie auto's raakten allen beschadigd, twee ervan moesten worden weggetakeld. Ook hier moest een stuk van de A58 worden afgesloten.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marina (11-6-2010 om 15:48)
Ben ik blij dat de meeste mensen al de foute conclusies van velen hebben rechtgezet. Op hln.be zouden er 10 keer zoveel van de onzin reacties staan. Hoop dat het goed komt met allen, de bestuurders en de inzittende die het meest getroffen is beterschap jongen. Dit doe je niet expres, normale reactie
Lewedorp (11-6-2010 om 13:21)
Wat kunnen sommige mensen toch rare dingen denken. Van een reiger kan je goed schrikken hoor dan ga je automatisch opzij sturen heb het zelf met een duif al eens gehad. Maar niemand is hier schuldig aan hoor volgneds mij. Belangrijkste is dat die jongen er helemaal bovenop komt succes jonge
Beste reaguurders (11-6-2010 om 12:14)
Beste mensen, ik snap dat u in de file stond toch hoeft daar niemand voor onthoofd te worden. wat een reacties uit ongenoegen. een beetje begrip zou u niet misstaan. die bestuurder deed dat vast niet voor zijn plezier.
Transportondernemer (11-6-2010 om 11:30)
Wat een dom gelul om te zeggen check die tachograafschijf maar eens!! wat kan die vrachtwagenchauffeur er aan doen, maar helaas krijgen deze hard werkende mensen altijd de wijzende vinger!! maar let op: zonder transport geen eten en drinken etc....
Een bekende van de 2 (11-6-2010 om 10:13)
Sterkte kerels!! bestuurder is er goed van af gekomen... de ander ligt met diverse botbreuken en hersenschudding in het ziekenhuis.
Patricia (11-6-2010 om 09:13)
Als eerste na het lezen van dit stukje gaan mijn gedachten natuurlijk uit naar het slachtoffer en familie en vrienden van het slachtoffer. mijn vorige opmerking over de file en de politie was omdat hij aan de kijkerskant in de file stond. en dat snap ik niet dat mensen dan uitgebreid staan te kijken
Cookie-instellingen beheren