Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Toezicht provincie op politie uitgebreid

Toegevoegd: 17-06-2010, 16.10 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het provinciale toezicht op de Zeeuwse politie wordt verder uitgebreid. Commissaris van de Koningin Karla Peijs heeft deze week de plannen voor de vernieuwde invulling bekend gemaakt.


De aanleiding voor de verbetering van het toezicht was het onderzoek van de commissie Staal uit 2008 naar het functioneren van het Zeeuwse politiekorps. De commissie beval de commissaris van de Koningin aan na te denken over zijn toezichthoudende taak. Het toezicht op de politie betreft een

wettelijke taak van de commissaris van de Koningin.

Het COT Instituut voor Veiligheids- en crisismanagement heeft in opdracht van de provincie Zeeland onderzocht hoe deze taak kan worden ingevuld. Tijdens een tweedaagse bijeenkomst van het regionaal College politie Zeeland en het bestuur van de Veiligheidsregio werd het rapport daarvan gepresenteerd aan het Zeeuwse politiekorps, de Veiligheidsregio Zeeland en het Openbaar Ministerie Middelburg.

Eén maal per jaar spreekt de commissaris met de korpsbeheerder en de korpschef. Daarnaast is zij jaarlijks te gast bij het Regionaal College en bij de regionale beheersdriehoek. Het ene jaar brengt zij met de Procureur-generaal een gezamenlijk werkbezoek aan de politie, waarbij zij ook met de Ondernemingsraad (OR) van de politie spreken.

Het andere jaar heeft zij een 1 op 1 overleg met de Procureur-generaal en brengt ze een werkbezoek aan de politie waarbij ze tevens met de voorzitter van de OR spreekt. De gesprekken worden aangevuld met schriftelijke informatie, zodat een goed beeld van het functioneren van de politie ontstaat.

Buitenland
De tweedaagse van het Regionaal College en het bestuur van de veiligheidsregio stond verder in het teken van grensoverschrijdende criminaliteitsbestrijding, rampenbestrijding en crisisbeheersing. In Brussel bezochten zij de Nederlandse Ambassade en het Europarlement. In de haven van Antwerpen werd gesproken over mensensmokkel en over samenwerking tijdens een ramp of crisis in dit Belgische havengebied.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moi (18-6-2010 om 05:12)
Misschien wat meer politie. Dat ze ook komen als je ze belt. En niet af gescheept word met een telefoontje achteraf. Een wijkagent is best goed gegeven, als hij zich laat zien.
Cookie-instellingen beheren