Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 29 km

Politie gaat scholieren controleren

Toegevoegd: 18-06-2010, 23.00 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Naar aanleiding van twee incidenten die in de afgelopen week hebben plaatsgevonden gaat de Zeeuwse politie weer strenger controleren op het gedrag van fietsende scholieren.


Vorige week vrijdag is een 14-jarig meisje onderweg van huis naar school van haar fiets getrapt door drie jongens uit Yerseke. De jongens begonnen haar te treiteren op de Postweg. Zij blokkeerden de weg, zodat het meisje niet verder kon fietsen. Uiteindelijk is het meisje meegefietst met een groepje dat haar min of meer ontzette. Dit groepje zei tegen de drie jongens dat zij het meisje met rust moesten laten. Later werd het meisje weer lastiggevallen door de drie jongens die haar toen weer ingehaald hadden.

Op de Koningin Wilhelminastraat in Kloetinge is e.e.a. uit de hand gelopen. Daar werd het meisje van haar fiets getrapt en kwam ten val op het wegdek. Zij is als gevolg hiervan licht gewond geraakt. Zij liep schaafwonden op en een blessure aan haar schouder. Ook gingen haar tas, fiets en kleding kapot. De drie jongens zijn hierna doorgefietst. Het meisje is geholpen door vriendinnen die langs kwamen.

Uit politieonderzoek is gebleken dat de drie jongens afkomstig zijn uit Yerseke en tussen de 13 en 14 jaar oud zijn. Hun identiteit is achterhaald en alle drie de jongens zijn aangehouden. Zij hebben op het politiebureau een verklaring moeten afleggen en er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Afgelopen woensdag is een 16-jarige jongen ook mishandeld door drie jongens. Het is nog niet bekend om welke jongens dit gaat. De 16-jarige jongen fietste over de Postweg in Kapelle toen de drie achter hem kwamen fietsen. Zij bespuugden de 16-jarige op zijn jas en in zijn nek. Hij heeft er één een duw gegeven en hierop kwamen de drie langs hem fietsen. Eén van de jongens haalt hard uit met een gebalde vuist en stompt de 16-jarige hard in het gezicht.

Hierdoor heeft de jongen een kapotte bril opgelopen, een blauw oog en een snee in zijn gezicht. Deze zaak wordt nog onderzocht door agenten van de Zeeuwse politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joost (22-6-2010 om 15:28)
Waarom hoor ik vrijwel iedereen afreageren op de ouders ? Los van de opvoeding lijkt het me toch wel normaal dat je beseft als kind dat dit geen normaal gedrag is? Wellicht dat de politie kan invoeren dat er met max 2 pers gefietst mag worden ? Is een zielige maatregel maar misschien wel effectief?
V. roeger (22-6-2010 om 12:06)
Vroeger gaf je als voorbijganger de vechtersbaasjes een paar fikse draaien rond hun oren alvorens ze aan dat zelfde oor naar hun vader te slepen die dan zijn verantwoording ook nam. maar tegenwoordig is dat kindermishandeling omdat het zulke tere zieltjes zijn en ben je fout dat je wat doet.
Zeeuws ,meisje (22-6-2010 om 10:50)
Ouders van die jongetjes,doen aan struisvogelpolitiek.Dat doen die van mij niet.Ze moeten ze maar eens van een afstandje volgen dan zien ze hoe braaf hun zoontjes zijn.Ik heb 2 kinderen opgevoed met normen en waarden en nooit geroepen dat doen die van mij niet.Want daar ben je niet bij.
Jos (22-6-2010 om 01:19)
Misschien is het oprichten van heropvoedingskampen wel een idee. Meestal werkt dat wel bij dit soort.
Bezorgde burger (21-6-2010 om 22:50)
@ bezorgde moeder: u bedoeld zeker, NEDERLAND WAKKER WORDEN!!! PAK DIE OUDERS AAN !!!
Reuters (21-6-2010 om 22:02)
Vandaag zelfs op het nationaal NOS radionieuws. In wat voor provincie leef ik waar terreur normaal is? De verantwoordelijken moeten er maar eens snel wat aan doen.
Cookie-instellingen beheren