Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Nieuwe bluswagen voor Hulst

Toegevoegd: 21-06-2010, 10.32 uur
Door: Roland de Jong
HULST - De brandweer in Hulst krijgt een nieuwe tankautospuit. Op zaterdag 3 juli draagt burgemeester Jan-Frans Mulder het blusvoertuig officieel over aan het Hulster brandweerkorps.


Een tankautospuit wordt ingezet als basisvoertuig en is zo ingericht dat de eerste slag geslagen kan worden bij brandbestrijding of ongevallen. Aan boord is ruimte voor een standaardploeg van 6 personen.

De nieuwe tankautospuit is een Volvo FM 9. Deze voldoet aan de recentste ARBO-eisen. De nieuwe auto vervangt een 17 jaar oude DAF 45. De wagen is voorzien van 2 slangenhaspels van 90 meter lang met een bluspomp van 3.000 liter per minuut.

Door de beschikbare hoogte in de Hulster brandweerkazerne is het voertuig uitzonderlijk laag gebouwd. Het voertuig meet 2 meter en 95 cm hoog. Inclusief de benodigde bepakking is er met de nieuwe tankautospuit een investering van 280.000 euro gemoeid.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren