Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Meldpunt asociaal rijgedrag geopend

Toegevoegd: 23-06-2010, 12.08 uur
Door: Roland de Jong
GOES - De gemeentelijke Goes biedt vanaf nu de mogelijkheid om allerlei vormen van asociaal rijgedrag direct online te melden.


Iedere weggebruiker die te maken krijgt met asociaal rijgedrag, kan voortaan zelf actie ondernemen. Men geeft de eigen contactgegevens door en het kenteken van een auto die agressief reed. Bumperkleven, door rood rijden, de kans dat hierdoor een (ernstig) ongeval gebeurt, is zeer reëel. De gemeente wil daarom haar inwoners oproepen asociaal weggedrag te melden. De gemeente geeft deze gegevens door aan de politie. De melder hoort ook wat er met de melding gebeurt.

Met de aanpak van Asociaal Rijgedrag wordt uitvoering gegeven aan het nieuwe Goese verkeersveiligheidsbeleid ‘Op weg naar 0 verkeersongelukken’. Er zijn nog meer maatregelen. De politie Goes heeft onlangs een lasergun aangeschaft. Hiermee kan de politie makkelijker de snelheidsduivels opsporen. Snelheidsdisplays zijn al langer een bekend fenomeen in de gemeente. Deze worden ook wel op verzoek in een bepaalde straat geplaatst. In de toekomst kan men op de website van de gemeente zien wat het resultaat daarvan was.

In de gemeente Goes vallen jaarlijks zo’n 35 ernstige verkeersslachtoffers. Veel van de verkeersonveilige punten zijn de afgelopen jaren aangepakt. Zo zijn fietspaden aangelegd en zijn er fietstunneltjes en nieuwe rotondes gekomen. De gemeente heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in infrastructuur. Laatst is bijvoorbeeld het Nansenplein verbeterd en binnenkort is het kruispunt Troelstralaan/Ringbaan aan de beurt.

Op het gebied van verbeteren van de infrastructuur valt niet zo heel veel winst meer te halen. Belangrijk nu is dat het gedrag van de weggebruikers veiliger wordt. In 95% van de verkeersongevallen is een menselijke fout de oorzaak. Daarom wordt nu een aantal maatregelen genomen. Er was al een speciaal e-mailadres, waar men bijvoorbeeld kon melden dat er in de straat te hard gereden werd of een vraag over het verkeer in Goes kwijt kon ([email protected]), nu is daar het meldpunt bij gekomen.

Het meldingsformulier is te vinden via www.goes.nl/verkeersveiligheid.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (25-6-2010 om 08:25)
Wat een flauwekul. Zoiets heeft geen enkele juridische status, mensen worden zo blijgemaakt met een dode mus.
Invlissable (25-6-2010 om 07:28)
Ik vind het op zich een prima idee, maar hoe gaan ze hier iets aan doen als er toch geen bewijslast aanwezig is? Ik vind alleen een melding van iemand niet genoeg reden om een boete of iets dergelijks uit te schrijven. Dus ik ben benieuwd hoe dit in de praktijk gaat werken....
Arie (24-6-2010 om 19:54)
Al weer 2 ongelukken vandaag in Zeeland waarbij dit klik-systeem geen soelaas zou hebben kunnen bieden. Onder valse voorwendselen wordt ons een veilig leefklimaat beloofd en worden mensen aangespoord tot subassertief en achterbaks gedrag, precies dat waar onze maatschappij zo ziek van is. Bravo!
A. (24-6-2010 om 18:29)
Kunnen ze niet beter wegen/rotondes laten maken door mensen die wel eens aan het verkeer deelnemen? Het wordt het steeds onoverzichtelijker naarmate er meer bordjes, paaltjes, strepen en knipperende lampjes staan. En nu staat ook half Goes daar nog bij in de hoop iemand ergens op kunnen betrappen...
Thoolse (24-6-2010 om 14:04)
Mulier.Ook het te hard rijden in de straat moet gemeld worden.je zou je kinderen bijna niet meer alleen buiten durven laten spelen.ik vind dit absoluut geen onzin.en over dat klikken:als bv. je kind bijna doodgereden word zou ik daar graag voor klikken hoor!of als ze je snijden op de snel weg enzenz
Thoolse (24-6-2010 om 14:02)
Ik begrijp jullie reacties niet hoor,hebben jullie nooit een ' bijna ongeluk' gehad of bumperklevers?ik vind dit een zeer goed initiatief.je kunt dan reageren door:1 je middelvinger op te steken2 het lekker laten gebeuren,zodat ze het bij meer mensen kunnen flikken3 het online melden via het for
Cookie-instellingen beheren