Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 37 km

Onveilige situatie door volle brandgang

Toegevoegd: 23-06-2010, 12.20 uur
Door: Roland de Jong
KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal ontvangt regelmatig klachten over de toegankelijkheid van brandgangen. Veel brandgangen worden geblokkeerd door het laten staan van bijvoorbeeld fietsen, brommers en vuilcontainers. Het is volgens de gemeente echter erg belangrijk dat mensen de brandgang vrijhouden.


"De brandgang kan voor u als bewoner als tweede vluchtweg dienen. Ook de brandweer kan er voor kiezen om van de brandgang gebruik te maken. Een brandgang is niet verplicht door de brandweer, er is ook geen regelgeving waar in een

bepaalde situatie een brandgang verplicht wordt. Echter wil dit niet zeggen dat iedereen vrij is om te doen met een brandgang wat hij/zij wil."

"Een brandgang is vaak notarieel vastgelegd tussen buren onderling en geregistreerd bij het kadaster. In de notariële akte is opgenomen dat buren bijvoorbeeld ´recht van overpad´ hebben. Voor de gemeente is het dan ook moeilijk om op het juiste gebruik van een brandgang te controleren, dit omdat er geen overzicht is van wie welk recht heeft."

De gemeente geeft aan niet veel mogelijkheden te hebben om de situatie te veranderen. "Bewoners dienen samen met hun buren zorg te dragen voor een vrije doorgang in de brandgang."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gera (29-6-2010 om 14:47)
Brandgangen moeten leeg dat is belangrijk, maar wat dacht u vanfoutparkeerders die voor op de stoep staan. Dat is evengoed strafbaar. En wat zegt de gemeente: dat lost u maar op met de buren. Wij zijn van mening dat dat niet helpt. Harder optreden en een flinke boete dat is vaak nodig!
Natas (23-6-2010 om 18:04)
En wat dacht van u mensen die hun heg vergeten te onderhouden? en u eigen stoepje vegen,en onkruid, men begrijpt toch ook wel dat de gemeente niet overal kan komen omdat die het druk (tussen aanhalingstekens) hebben elders. wel zo vanzelfsprekend voor u deur,
Ja-Ja (23-6-2010 om 17:51)
Gemeentes: Dit is een kletsverhaal. Dan maken jullie maar een harde regel. Maar wie hebben vaak brangangen? Juist het klootjesvolk en daar luisteren gemeentes niet naar. Fietsen, Brommer enz horen niet in een brandgang.
Cookie-instellingen beheren