Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Netten in schroeven bootjes

Toegevoegd: 23-06-2010, 21.29 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - De KNRM-reddingboot Koopmansdank van reddingstation Neeltje Jans is woensdag twee maal voor soortgelijke problemen opgeroepen.


's Morgens om even over zeven werden de redders voor de eerste maal opgeroepen. Het ging toen om een melding van een vaartuig dat een net in zijn schroef. had. Het vaartuig, de sportvisboot Jan van Gent met 4 vissermannen aan boord, voer zo'n 30 mijl ten westen vanaf het reddingstation.
 
Door het net brak de kruiskoppeling van de boot en kon deze niet verder varen.
De reddingboot Koopmansdank pikte hem op en bracht hem terug naar de Roompotsluis, waar zij om half twaalf arriveerden.

Tijdens de lunch van de opstappers ging de pieper opnieuw. Het ging wederom om een melding van een vaartuig met rommel in zijn schroef. Deze sportvisboot van 5 meter lang had drie man aan boord. Deze boot lag iets dichterbij het reddingstation. Ook hier bleken resten van een touw en en een visnet in de schroef te zitten en was de kruiskoppeling gebroken.

Ook deze sportvisser werd door de reddingboot terug gebracht naar de Roompotsluis, waar zij om drie uur arriveerden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zee piraat (24-6-2010 om 18:51)
Het is weer crisis dus dump het maar overboord, da's lekker goedkoop. ondertussen meer en meer drijfafval dan ooit en komen we er mee in de knoop. maar das een ander zijn probleem, toch ?
Martin (24-6-2010 om 10:58)
Hmm die Jan van Gent kom ik nogal eens tegen in berichtgeving mbt de KNRM. Of varen er meer visserscheepjes met die naam rond bij Neeltje Jans?
Karel (23-6-2010 om 23:08)
Gaat lekker met al die rommel in het water. Op de stranden en langs de kust kom je ook een berg touwen en netten tegen, triest dat die overboord worden gegooid zowel voor mens als dier.
Cookie-instellingen beheren