Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Cel en boete voor hennepteelt

Toegevoegd: 24-06-2010, 20.45 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een 50-jarige man uit België in plaats van de gevorderde zeven maanden cel een celstraf van  117 dagen opgelegd. Ook moet hij het energiebedrijf 2785 euro aan gestolen stroom betalen.


Zijn 22-jarige zoon uit Bergen tegen wie 93 dagen cel was geëist, werd veroordeeld tot zes weken cel. De vader had een dikke 40.000 euro in een casino vergokt en dacht het geleden verlies snel met een hennepkwekerij terug te verdienen.

Omdat volgens de vader de straffen in Nederland voor het hebben van een hennepkwekerij aanzienlijk lager zijn dan in België was zijn keuze op Nederland gevallen. In Hulst richtte hij in een pand zijn kwekerij met 410 planten in. Een inval op 28 februari waar ruim 22 kilo hennep werd aangetroffen maakte een eind aan zijn activiteiten.

Zie ook:
- 28/02/2010: Politie doet inval in kwekerij Hulst
- 10/06/2010: Wietkwekerij voor wegwerken gokschuld


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arie (25-6-2010 om 23:29)
We? Stroom aftappen dat vind ik niet kunnen, maar wiet kweken.. Zolang er koffieshops bestaan zal er gekweekt worden, en daarna ook nog wel. Ik ben trouwens tegen de bio industrie.. Maar daar heeft bijna niemad problemen mee. Vreemde wereld..
Miranda (25-6-2010 om 15:32)
Nu komt de rest van belgie hier ook kwekerijen beginnen. want in de praktijk blijkt deze man gewoon gelijk te hebben. In Nederland krijg je erg lage straffen voor het hebben van een hennepkwekerij.
Weasel (25-6-2010 om 12:41)
Mooi zo, dit soort "kwekers" gaan onverantwoord te werk en zijn een duidelijk voorbeeld van hoe we het niet willen in nederland. Jammer dat de strafeis niet eens gehaald is, ik vraag me af waarom ? Tenslotte probeerde deze crimineel ook de buren te vergassen met CO2. Justitie is weeeeer te soft.
Cookie-instellingen beheren