Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 282 km

Lange celstraf en therapie misbruik

Toegevoegd: 24-06-2010, 20.50 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 42-jarige man uit Hansweert is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot  een gevangenisstraf van dertig maanden waarvan zes manden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.


Ook komt hij onder toezicht van de reclassering te staan en moet hij in therapie. Verder mag hij geen contact meer hebben met zijn stiefdochter. Tegen de man was drie jaarcel  waarvan zes maanden voorwaardelijk en een contactverbod met zijn stiefdochter was geëist.

De man werd ervan verdacht  zijn stiefdochter ettelijke keren te hebben verkracht. Het misbruik begon medio 2008, toen het meisje net dertien jaar was. Dat hij ook ontucht zou hebben gepleegd met het zesjarige dochtertje van vrienden achtte de rechtbank niet bewezen.

Zie ook:
- Celstraf geëist voor verkrachting (10-06-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ko rupt (25-6-2010 om 20:05)
We weten het allemaal, nederland is mede dankzij de hulp van justitie een pedofielen paradijs. En met de enorme massa religieuze pedofiele verkrachingen in onderzoek moeten de straffen nog verder omlaag. Werkt de doofpot niet, dan maar onzin strafjes. Wie of wat beschermd justitie ?
Ilse (25-6-2010 om 09:22)
Lange celstraf, nogal kort zou ik zo zeggen! De Zeeuwse rechters lijken dit soort gedrag bijna goed te keuren, vaak is het slechts een taakstraf, nu een korte celstraf. Mijn indruk is dat bijvoorbeeld in de randstad veel zwaarder wordt gestraft voor dergelijk misbruik/verkrachting.
Niet normaal (24-6-2010 om 23:45)
En dat noemt men een lange straf ? een schandalige aanfluiting is het !!!
Mama (24-6-2010 om 23:07)
Vinden jullie dit een lange celstraf??? Voor zo'n vergrijp mag iemand van mij rustig 20 jaar zitten hoor! Is hij 62 als hij vrij komt en hopelijk dan impotent!
Lemniscaat (24-6-2010 om 22:32)
't Is maar wat je LANG noemt. Twee jaar voor stelselmatige verkrachting van een twaalfjarig meisje. Weet je hoe lang dat meisje heeft? LEVENSLANG.
Cookie-instellingen beheren