Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestaties na schieten met luchtbuks

Toegevoegd: 26-06-2010, 15.54 uur
Door: Roland de Jong
'S-GRAVENPOLDER - De politie heeft zaterdag rond 01.45 uur drie aanhoudingen verricht nadat in 's-Gravenpolder op een auto was geschoten met een luchtbuks.


Om 01.15 uur werd melding gedaan dat zojuist een ruit kapot was geschoten van een auto die geparkeerd stond aan de Poelvoordestraat in 's Gravenpolder. Er was geschoten vanuit een voorbijrijdende auto met daarin drie inzittenden die was doorgereden.

Een getuige had het kenteken genoteerd. Het adres van de eigenaar werd opgevraagd en agenten gingen naar de woning. Daar werd de betreffende auto aangetroffen samen met de drie inzittenden. Het bleek te gaan om een 18-jarig meisje en twee 18-jarige jongens uit de gemeente Borsele. Ze werden alle drie aangehouden.

Het wapen was door één van de drie weggegooid. Door de inzet van een politiehond werd het wapen, een luchtbuks, in de tuin van de woning aangetroffen en in beslag genomen.De drie zijn na hun aanhouding ingesloten in Torentijd. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal zijn ze vanmiddag weer in vrijheid gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Karel (27-6-2010 om 11:40)
Goede zaak dat dit soort tuig word aangepak! Zal mij niks verbazen als deze jeugdigen zijn ook wel eens ophouden bij het speeltuintje. Ik hoop dat ze er wat van leren en niet meer voor overlast zorgen.
Wapenwet (26-6-2010 om 23:55)
Sukkels. Je mag een luchtbuks enkel maar op eigen terrein gebruiken, mits goed afgeschermd van de omgeving. En de kogel mag niet richting openbare weg. De persoon die schiet moet minimaal 18 jaar zijn. Dat zijn de eisen om er 1 te hebben. Zelfde geld ook voor messen vind ik.
Hoezo knap? (26-6-2010 om 22:57)
Zo'n hond ruikt gewoon menselijke sporen,en met zijn buiten gewoon ontwikkeld neus orgaan vind ik dat niet zo heel knap. En misschien heeft de verdachte zelf al aangegeven waar het wapen lag? Wel een erg domme actie ja.
Brigadier dog (26-6-2010 om 18:06)
Dat is toch geweldig ? zo een politiehond ? dat die dat allemaal kan ruiken. voor de rest een domme actie van de jeugdige vandalen/criminelen.
Cookie-instellingen beheren