Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
85 files van totaal 308 km

Gevaarlijke achtervolging in Axel

Toegevoegd: 06-07-2010, 22.01 uur
Door: Roland de Jong
AXEL - De politie heeft dinsdagmiddag het rijbewijs van een 19-jarige Terneuzenaar is ingenomen na een gevaarlijke achtervolging op de Tractaatweg in Axel.


De 19-jarige man reed omstreeks 16.30 uur achter een personenwagen op de Tractaatweg toen deze remde voor een groen stoplicht. De Terneuzenaar was hier niet van gediend en probeerde diverse malen de personenauto, welke werd bestuurd door een 38-jarige man uit de gemeente Sluis, voor hem in te halen terwijl dat op deze weg niet toegestaan is.

Uiteindelijk maakte hij een gevaarlijke inhaalmanoeuvre waarbij hij de personenwagen afsneed. Deze moest hard remmen om een aanrijding te voorkomen. Toen beide auto's bij een volgend stoplicht aankwamen, pakte de 19-jarige Terneuzenaar een hark uit zijn auto en sloeg hierbij op het dak van de personenwagen. Deze reed weg van de Terneuzenaar om aan hem te ontkomen, maar de Terneuzenaar zette de achtervolging in.

 

De bijrijder van de personenwagen, een 34-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen, belde de politie tijdens deze achtervolging. Toen de politie ter plaatse kwam, reed de Terneuzenaar er met hoge snelheden vandoor. Uiteindelijk is de man in Axel aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar zijn rijbewijs is ingenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Onbekend. (8-7-2010 om 14:51)
Mensen praten hier over het persoon, maar toevallig omdat ik weet over wie het gaat, weten zei niet hoe in zijn persoonlijke leven er aan toe gaat. Veel gedonderd met prive personen om zich heen, maakt iemand nou eenmaal gek. Gaf hem groot gelijk hierover. Stoppen voor een groen stoplicht.
Rinus (8-7-2010 om 06:40)
Dit soort EZELS voor zeker 10 jaar rijbewijs innemen en vast zetten in de bajes. Schorum kun je nog altijd aanpakken,dus het is maar goed dat de politie dit soort figuren te pakken krijgt. Ik hoop dat hij eens de verkeerde tegen komt.
Freek (7-7-2010 om 23:49)
Wat een idioot zeg, remmen voor een groen stoplicht, dat had een hele nare aanrijding kunnen veroorzaken!! Gelijk het rijbewijs afnemen en nooit de weg meer op!
Voor de bijl (7-7-2010 om 19:42)
Geen bijl maar hark. Wordt deze man dan ook aangeklaagd wegens poging tot doodslag met 2,5 jaar als eis ? Tenslotte heeft hij ze ook nog eens lang achtervolgd ook. En, komt hij er ook vanaf met 240 uur dienstverlening voor deze terreurdaad ?
MotoRob (7-7-2010 om 18:29)
Deze man heeft hiermee wel bewezen dat hij een gevaar is voor de samenleving, heel lang opsluiten zou de beste oplossing zijn dan is er weer een idioot minder op de weg.
Beveiliger (7-7-2010 om 14:40)
En nooit meer teruggeven natuurlijk, komt niets van terecht bij zulke personen. Is trouwens nog een beginnend rijder ook, helemaal dom natuurlijk!
Cookie-instellingen beheren