Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 212 km

Waterkanon nodig voor buitenbrand

Toegevoegd: 08-07-2010, 16.26 uur
Door: Roland de Jong
HOEDEKENSKERKE - De brandweer heeft vanmiddag het waterkanon van het schuimblusvoertuig van de brandweer Borsele nodig gehad om een fikse buitenbrand het hoofd te kunnen bieden in Hoedekenskerke.
 
Langs de spoorlijn Goes-Borssele was rond 15.05 uur brand ontstaan nabij de 's-Gravenpoldersestraat. De brand breidde zich in korte tijd flink uit en het brandweerkorps Borsele alarmeerde daarom naast een blusauto uit Goes ook de schuimbluswagen.


De brandweer probeerde aanvankelijk het vuur op met hoge druk te blussen, maar dat lukte niet en zodoende werd het waterkanon van het schuimblusvoertuig ingeschakeld. Dit voertuig is primair bedoeld voor incidentbestrijding in de Westerscheldetunnel, maar de 5.000 liter water en 1.000 liter schuimvormend middel kwamen vandaag dus ook goed van pas om de brandende natuur te blussen.

De brand was dankzij de inzet van het waterkanon rond 16.00 uur, ongeveer een uur na het uitbreken van de brand, volledig gedoofd.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren