Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 282 km

Landbouwer schuldig aan fataal ongeluk

Toegevoegd: 08-07-2010, 17.31 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 50-jarige landbouwer uit Biervliet is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een boete van 7.000 euro, waarvan 4.000 voorwaardelijk omdat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van een 32-jarige automobilist uit Aardenburg.


Daarnaast kreeg de boer  nog een voorwaardelijke bete van 5.000 euro op gelegd, omdat hij de weg onvoldoende had schoongemaakt.  Er was een boete van 10.000 euro en een voorwaardelijke taakstraf van zestig uur geëist. De agrariër was aan het werk op zijn land met de oogst van wortelen en veegde na ieder transport de weg schoon.

Ondanks dat schuiven bleek de weg dermate glad dat enkele wagens weggleden. Het slachtoffer kwam eveneens in een slip, belandde tegen een boom en overleed ter plaatse.

Zie ook:
- OM: Boer schuldig aan dodelijk ongeluk (24-06-2010)
- Dodelijk ongeluk IJzendijke (08-12-2008)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
SlowRider (8-7-2010 om 23:32)
Sjeezus,wat een onzin. De boer zal het wel met bordjes aangegeven hebben en heeft nog zo zijn best gedaan om de boel schoon te houden. Als het glad is door sneeuwval krijgt de gemeente toch ook geen boete?
Cookie-instellingen beheren