Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
24 files van totaal 86 km

KNRM haalt man van zeiljacht

Toegevoegd: 09-07-2010, 19.41 uur
Door: Roland de Jong

NEETLJE JANS - De redders van het KNRM-station Neeltje Jans zijn vrijdagmorgen ingezet om iemand vanwege medische redenen vanaf een boot te halen.


De redders werden rond kwart voor zeven opgepiept omdat een man hartklachten en een ernstige bloedneus zou hebben. De man zat met zijn vrouw op hun kajuitzeiljacht  Oniva,  welke voor anker lag in de betonhaven bij Neeltje Jans.

Het kustwachtcentrum in Den Helder had na telefonisch overleg met de vrouw de reddingboot opgeroepen.
De KNRM -eddingboot Harder was zeer snel ter plaatse en de bemanning heeft eerste hulp verleend en de vrouw gerustgesteld. De man en de vrouw konden lopend overstappen op de reddingboot.

Een opstapper van de reddingboot ontfermde zich over het kajuitzeiljacht. De reddingboot Harder voer verder naar het bemanningsverblijf in de binnenhaven bij de Roompotsluis. H
ier werd het slachtoffer overgedragen aan de inmiddels gearriveerde ambulance. Het ambulanceteam heeft na onderzoek voor verder transport gezorgd naar het ziekenhuis.

De man moest voor observatie en mogelijke behandeling nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven.
Het zeiljacht is later door de bemanning van de Harder opgehaald en onder begeleiding van de reddingboot naar het reddingstation gebracht en aldaar afgemeerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren