Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Belgische wegpiraat aangehouden

Toegevoegd: 22-07-2010, 21.43 uur
Door: Manfred Berrevoets
NIEUWDORP - Donderdagochtend rond 10.30 uur is door agenten van de Zeeuwse politie een 33-jarige motorrijder uit het Belgische Gent aangehouden.


De agenten zagen de man rijden en besloten hem te volgen, omdat hij nogal gevaarlijke manoeuvres uithaalde. Op de A58 begon de man zijn snelheid ford te verhogen. Er werden snelheden van rond de 200 km/u gehaald.

Opeens nam de motorrijder onverwacht de afslag Heinkenszand en reed richting de Westerscheldetunnel. Op weg hier naartoe bereikte de motor weer enorm hoge snelheden. Ondertussen hadden de agenten de motorrijder al diverse stoptekens gegeven. Deze werden compleet genegeerd door de motorrijder.

Toen hij op de N254 een vrachtauto rechts inhaalde en over een verdrijvingsvlak reed, vonden de agenten het welletjes. Zij hebben de man t.h.v. Nieuwdorp tot stoppen gedwongen en hem met bovenstaande feiten geconfronteerd.

Vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag en hoge snelheid is de motor van de Gentenaar in beslag genomen, ook werd zijn rijbewijs ingevorderd door de twee Zeeuwse agenten.

De man heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd. De Belg vond zelf dat hij geen gevaarlijke toeren had uitgehaald en dat hij altijd goed uitkeek... Toch had hij de stoptekens van de agenten even gemist.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Herman (10-8-2010 om 11:54)
Al die controles op hardrijden. Het lijkt wel of er niets beters te doen is. Op rustige lege wegen schuilt er niet veel kwaad in. Gevaarlijk rijgedrag wordt ogenschijnlijk minder tijd aan besteed. Op o.a. de kering rijdt het gros van de touristen gevaarlijk langzaam, daar hoor je niets over.
Daan (23-7-2010 om 12:12)
Ach Jaap, ik heb ook zo'n machine die zo hard kan rijden, maar kben toch nog nooit gepakt met een overschrijding van 63. Gewoon verstand gebruiken!
Peetje Brik (23-7-2010 om 12:02)
@Jaap; 200 km/h stelt niks voor voor een beetje moderne (sportieve)motor. Zijn er al weer redelijk wat die zo naar de 300 km/h doortuffen. Het zijn echter meestal de rotte appels die dit ook op onverantwoorde wijze benutten, waardoor vaak alle motorrijder op 1 hoop worden geveegd
Marina (23-7-2010 om 10:54)
Auto's kunnen ook zo hard, alleen het mag niet en als je dan ook nog rechts in gaat halen, dan lijkt het me raar dat je de politie niet ziet of stonden er geen spiegels op zijn motor. Dan moet ie als ie in gaat halen toch wel achter zich kijken. Fiks boete en rijbewijs kwijt voor jaren....
Ikke (23-7-2010 om 10:17)
he jaap. je bent zelf verantwoordelijk voor je rijgedrag, of het nou een snelle motor of sportwagen is, gas geven doe je zelf, stomme dingen ook
Jan (23-7-2010 om 06:52)
Laat die belgen maar op Spa rijden, goedzo Politie, aan pakken die handel
Cookie-instellingen beheren