Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewonden bij botsing op N61

Toegevoegd: 25-07-2010, 00.27 uur
Door: Manfred Berrevoets
IJZENDIJKE - Bij een ongeval op de N61 ter hoogte van IJzendijke zijn zaterdagavond drie personen gewond geraakt.


Rond 23.20 uur vond er ter hoogte van de Zevenhofstedenstraat een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 69-jarige automobilist uit de gemeente Sluis stak de N61 over en verleende daarbij geen voorrang aan een 30-jarige automobiliste uit diezelfde gemeente. Door de botsing kwamen beide voertuigen in de sloot tot stilstand.

De brandweer rukte met groot materieel uit om hulp te verlenen. Ook het mobiel medisch team uit België is ter plekke geweest. De drie inzittenden van eerstgenoemde auto t.w. de bestuurder en zijn vrouw en een 69-jarige vrouw uit Oostburg, raakten allen gewond en zijn met diverse verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen in Brugge en Terneuzen.

De 30-jarige vrouw is aangehouden en moest een blaastest afleggen. Deze gaf aan dat ze 2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De weg was in verband met onderzoek lange tijd afgesloten.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuws ,meisje (22-8-2010 om 22:17)
En weer ter hoogte van Ijzendijke. Tja ,het is voor sommige moeilijk om de snelheid te rijden van het maximum. Maar in dit geval was het een voorrangs fout. Maar oudjes rijden ook zachter hoor,niet alleen de belgen. Ze denken dat ze max 80 mogen en rijden dus dat precies of onder de teller.
P en P (22-8-2010 om 20:28)
Toch wel apart dat dit soort ongevallen wel erg vaak op de N61 gebeuren.Dit geeft toch wel te denken over zeeuwsvlaamse automobilisten, wordt echt tijd dat deze mensen eens op een echte (snel)weg gaan leren rijden.Om te leren verkeerssituaties in te schatten bijvoorbeeld?
Kee (22-8-2010 om 16:44)
@jj Je mag niet harder rijden dan is toegestaan maar wel langzamer. Een beetje geduld en bovenal: veiligheid voorop! Niet voor niets geldt er een inhaalverbod
JJ (22-8-2010 om 15:39)
Automobilisten , waaronder ik , gaan ook inhalen als mensen langzamer gaan rijden dan is toegstaan , daar ergerik me vaak aan !!! sorry dat ik het zeg , maar dat zijn dan ook 9 van de 10 keer Belgen . is het nou zo moeilijk om nar de borden te kijken wat de aangeven max. snelheid is ???
Chicka68 (22-8-2010 om 10:09)
Het is toch veel eenvoudiger hoor... Hoe onrealistisch dit idee ook is; als iedereen zich aan de regels houdt, zich aan de wet houdt, de voorgeschreven snelheid etc., dan zijn we ook van veel gedonder af. Nu moet er weer een aanpassing komen op onze kosten voor mensen die dat niet doen. En bedankt!
Frans Levels (22-8-2010 om 08:11)
Rijdt maar gewoon 80 echte km/uur via gps is ca 85 op de teller en je wordt door iedereen ingehaald. Doorgetrokken streep of niet.Alles vierbaans aanleggen en snel. Weg met de gevaarlijke kruispunten. Het is heel moeilijk in te schatten hoe hard iemand vanuit de bocht die daar ligt komt aanrijden.
Cookie-instellingen beheren