Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 33 km

Vastgelopen jacht maakt water

Toegevoegd: 27-07-2010, 16.05 uur
De KNRM langszij bij het vastgelopen jacht. De KNRM arriveert bij het vastgelopen jacht. Het jacht arriveert in de haven van Breskens.
De KNRM langszij bij het vastgelopen jacht.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De KNRM van Breskens is maandagmiddag uitgerukt voor een vaartuig dat aan de grond was gelopen.


Rond 16.00 uur kwam voor de reddingboot Zeemanshoop de melding binnen dat het Duitse zeiljachtje 'Zoeey' aan de grond was gelopen op de 'Bol', een zandplaat in de Westerschelde. De reddingboot werd zonder spoed ter plekke gestuurd.

Ter plekke werd een opstapper overgezet. Hierna werd een sleepverbinding gemaakt en met een weinig moeite trok de Zeemanshoop vervolgens het jachtje van de plaat. Na overleg met de eigenaar bleek dat de motor niet naar behoren werkte en daarom werd besloten het jachtje mee naar Breskens te nemen.

Eenmaal op sleep veranderde de situatie want de opstapper merkte op dat er water binnen kwam in het jachtje. Hierop werden de pompen gereed gemaakt en ging de reddingboot langszij. Na enige tijd was al het water uit het jacht en werd de tocht voorgezet. In de tussentijd werd nog wel af en toe gepompt.

In tussentijd werd ook een kraan besteld bij een jachtwerf in Breskens en deze was gereed toen de reddingboot en het jacht de haven binnenkwamen. Het jacht werd gelijk op het droge gezet om te kijken waar het water vandaan kwam. Er bleek een gaatje in de kiel te zitten. Ook was er iets mis met het roer.

Nadat het jacht was afgeleverd zat de klus er voor de KNRM'ers weer op.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Petra (28-7-2010 om 16:29)
Dit is werk voor een bergingsbedrijf, maar ja, dat kost geld, en de KNRM niet! Er staat zelfs bij , zonder spoed!!!!! Nu maar hopen dat de eigenaar van het jacht "redder aan de wal"wordt.
Sjonnie (28-7-2010 om 15:30)
Redding blijft noodzaak ongeacht de kosten voor de belasting. Je kan ze moeilijk laten verzuipen. Toch zouden sommige uilskuikens best een rekening mogen krijgen voor de kosten veroorzaakt door hun onachtzaamheid en onbeholpen onkunde. En ? hoe groot was de donatie van zoeey ?
KNRM'er (28-7-2010 om 12:42)
John, word donateur van de KNRM! Dan ben je gelijk op de hoogte.
Elise (28-7-2010 om 10:36)
T jonge t jonge, is dat het enige waar die meneer aan denkt, dat de belastingbetaler er voor opdraait? Nou er zijn veel andere nutteloze dingen waar we ook voor opdraaien. k hoop dat hij nooit in nood komt te zitten.
Zeurpiet (28-7-2010 om 00:27)
Man wees blij dat het niet jouw boot is!! Sterkte voor de eigenaar..
John (27-7-2010 om 18:07)
Vraag me af wie al die toestanden betaalt. Het is geen simpel karwei, zo'n bootje lostrekken enz. Heeft de eigenaar daar een verzekering voor? Of kan de de belastingbetaler er weer voor opdraaien !
Cookie-instellingen beheren