Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Vermiste duiker weer terecht

Toegevoegd: 02-08-2010, 23.38 uur
De hulpdiensten startten gelijk een grote zoekactie
De hulpdiensten startten gelijk een grote zoekactie
© Foto: Lourens Riemens
Door: Manfred Berrevoets
SCHERPENISSE - Een Belgische duiker is maandagavond enige tijd vermist geweest in de Oosterschelde bij Gorishoek.
 
De man was met twee anderen nabij Scherpenisse te water gegaan om te duiken. Toen de andere twee hem niet meer konden vinden werd er rond 21.15 uur alarm geslagen.


Brandweer en politie hebben met duikploegen naar de vermiste duiker gezocht. Na een half uur liet de man een zogenaamde reddingsballon naar boven komen. Dit betekent dat de duiker in orde is maar in verband met decompressiestops nog enige tijd nodig heeft om zelf boven te komen.

De duiker is met een brandweerboot naar de kant gebracht. De man is door personeel van de ambulance onderzoek maar bleek niet gewond te zijn.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pp (9-8-2010 om 19:01)
Voetbal kost de staat ook enorm veel daar hoor ik niemand over. Als je geen voetbal fanaat bent is dat dus net zo belachelijk.
VdVonck (3-8-2010 om 20:05)
Grotendeels zijn het belgische auto's die langs de zeeuwse dijken staan.. Hier in Goes (Goese Sas) staan er altijd machtig veel. Negen van de tien gaat ook met een soort van zak aan de riem het water in ('s avonds) dan weet ik al wat ze doen! Kost klauwen vol geld dit.
Marcel (3-8-2010 om 19:53)
Ja kees zelf laten betalen is een goed idee hoe was het ook al weer geen cent teveel hoor! ons zeeuwe binne zunnig!!
D. (3-8-2010 om 12:06)
Het wordt eens tijd voor een goed vergunningensysteem voor het duiken in Zeeland. Dan kunnen de kosten deels gedekt worden en kan er makkelijker geinvesteerd worden. Dag/week/maand/jaar systeem en voor zeeuwse sportduikers (mits woonachtig in Zeeland) aangepaste tarieven. Duiken moet economisch iets op gaan leveren, nu zorgt het voor overlast en moeten hulpdiensten de problemen opvangen en opdraaien voor de kosten.
Rik (3-8-2010 om 07:56)
Dikke pluim voor zijn collega's om zo snel de hulpdiensten te bellen! Als er serieus iets aan de hand was geweest had hij in ieder geval nog een kans. Maar ik meen dat het " belgische" duiken toch eens onder de loep genomen moet worden mbt het duiken zonder buddylijnen ed..
Kees (3-8-2010 om 00:10)
Word het niet een keer tijd,dat de kosten verhaald worden op die gasten.Wie gaat er nog in de avond duiken op zo,n gevaarlijke plek.
Cookie-instellingen beheren