Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 153 km

Taakstraf voor dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 05-08-2010, 15.17 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een 42-jarige man een taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging gegeven voor een dodelijk ongeluk op 5 maart vorig jaar.


Bij het ongeluk kwam de toen twaalfjarige Maurits Roeland uit Sint Annaland om het leven. De 42-jarige man, een Roosendaler, reed op de bewuste dag met zijn motorfiets over de Bram Groenewegweg en verloor met een te hoge snelheid in een rechterbocht  de macht over het stuur.

Hij kwam in de linkerberm terecht, reed circa 25 meter door, kwam vervolgens op het fietspad aan de linkerzijde van de weg terecht en reed daar vrijwel frontaal tegen het daar fietsende slachtoffertje op. De jongen overleed op weg naar het ziekenhuis.  De motorrijder raakte zelf niet gewond.

De man kreeg een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van achtten maanden opgelegd. Er was een gevangenisstraf van zes maanden en een rijontzegging van twee jaar geëist.

Zie ook:
- Fietser omgekomen in Sint Annaland (05-03-2009)
- Reconstructie dodelijk Sint Annaland (20-03-2009)
- Celstraf geëist voor dodelijk ongeval (22-07-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Liever onbekend (8-8-2010 om 09:45)
Even nog reageren op Ko. Ik ken deze man, en hij heeft het er wel psychisch heel moeilijk mee. Natuurlijk denkt hij ook aan zichzelf en wil hij zijn gezin van een boterham voorzien. Overigens kan ik me voorstellen dat de nabestaanden de straf graag hoger zou zien. Logisch toch?
Nuchtere zeeuw (7-8-2010 om 08:47)
Als ik op alle kommentaren af moet gaan dan krijgt iedereen levenslang Hoe erg het ook voor de nabestaanden mag zijn De veroorzaker heeft slechts een verkeersovertreding begaan hoor Helaas met desastreuze gevolgen Met oprechte deelneming voor alle nabestaanden EN de betrokkene
Peter (7-8-2010 om 00:54)
B.Lampert, zou je ook zo reageren als het jouw kind was geweest, die doodgereden was?Zou je dan ook genoegen nemen als de dader er vanaf kwam met een taakstraf?Dat de dader het ook zwaar zal hebben, kan ik me indenken, maar voor die ouders is dit wel errug zuur,denk je ook niet?
Ko (6-8-2010 om 20:21)
Lees het stuk in de Eendrachtbode, weinig kans op een psychische straf. Meneer is bikkelhard, en denkt alleen aan zichzelf!!!
Simon (6-8-2010 om 20:05)
Helemaal met je eens B. Waarom zou deze man zwaarder gestraft moeten worden dan bv Marco B, die met een slok op iemand doodreed.
B Lampert (6-8-2010 om 14:01)
Waarom reageert iedereen hier nu zo negatief op? Hij heeft niet bewust een jongen van het leven beroofd, hij heeft inderdaad te hard gereden en als gevolg daarvan iemand fataal geraakt. Het idee dat hij iemand heeft doodgereden zal psychisch ook voor de dader een terugkomende straf zijn!
Cookie-instellingen beheren