Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Gewonde bij ongeluk Oudelande

Toegevoegd: 06-08-2010, 11.27 uur
Door: Roland de Jong
OUDELANDE - Op het fietspad langs de Dierikweg in Oudelande zijn donderdag rond 23.00 uur een bromfietser en een personenauto frontaal met elkaar in botsing gekomen.


De 17-jarige bromfietser, afkomstig uit de gemeente Borsele, raakte hierbij gewond. Hij is met beenbreuken overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Een 20-jarige automobilist uit de gemeente Borsele was met zijn auto het fietspad opgereden. Hij wilde naast zijn vriendin die in haar auto over de rijbaan reed, gaan rijden.

Dit ging even goed totdat een bromfiets naderde over het fietspad. Beide bestuurders konden elkaar niet meer ontwijken en kwamen frontaal met elkaar in botsing. Het rijbewijs van de 20-jarige automobilist is ingenomen omdat hij door zijn rijgedrag het overige verkeer ernstig in gevaar had gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De Egel (9-8-2010 om 10:27)
@Jedidja - Rechters en politie hebben een wettelijke taak dat ligt dus totaal anders. Maar oordelen zonder enige echte kennis van de situatie, zonder enige nuancering, dat raakt pas echt kant noch wal. Trouwens, de definitie van poging tot moord, ligt wel iets anders. Niet gecheckt zeker?
Jedidja (7-8-2010 om 17:05)
De egel: dit is een reactie die kant noch wal raakt.. als je zó gaat redeneren heeft niemand recht om wat te zeggen. ook agenten en rechters hebben dan geen rechten om te bestraffen cq recht te spreken, enz. dit is geen onbezonnen gedrag, maar idd poging tot moord. maar wie ben ik.....
Lubald (6-8-2010 om 19:02)
Dit is echt te gek voor woorden. Ik wens de bromfietser veel sterkte toe en spoedig herstel. Als de automobilist iets goed wil maken moet hij zijn auto verkopen en de bromfietser in ieder geval de geleden schade vergoeden.
D. (6-8-2010 om 18:36)
Dit is nu echt zo een gevalletje, waar 5 tot 10 jaar rijontzegging en een paar jaar proeftijd, naderhand, op zijn plaats zou zijn. @ Daniel (6-8-2010 om 15:07 uur) Schadevergoedingen in Nederland zijn erg laag, goed aan de ene kant, zeer wrang aan de andere kant. Als deze jongen goed geneest van zijn verwondingen krijgt hij een paar duizend euro + kosten. Blijvend invalide: enkele tienduizenden euros meer, de te vergoedden kosten zijn dan over het algemeen wel hoger (ervaring als slachtoffer).
De Egel (6-8-2010 om 17:44)
Bij veel reacties krijg ik het gevoel dat die verkeersmoraalridders nooit fouten maken, nooit iets onbezonnnens doen, oud geboren zijn, altijd alle consequenties van al hun daden van te voren overdenken én overzien en altijd en overal alle regels op elk gebied respecteren. Kortom, heiligen....
Ria (6-8-2010 om 17:15)
De rillingen lopen over m'n rug als ik dat lees. Een paar uur daarvoor liep ik met m'n hond over dat fietspad. Voor zulke mensen ben je dus nergens veilig. Autorijden over het fietspad is poging tot moord.
Cookie-instellingen beheren