Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie haalt hond uit auto in Sluis

Toegevoegd: 09-08-2010, 18.07 uur
Door: Manfred Berrevoets
SLUIS - Op de Garenmarkt in Sluis is maandagmiddag door de politie een hond uit een Belgische auto gehaald. De auto stond, met dichte ramen, in de volle zon op het parkeerterrein.
 
Nadat op het politiebureau de melding binnenkwam, zagen agenten ter plaatse de hond in de laadruimte liggen, waar het heel erg warm was want alle ramen waren nat van het vocht. De hond was er dan ook zeer slecht aan toe.


Besloten werd om de ruit van de achterdeur in de slaan, maar de achterdeuren waren niet te openen. Hierop werd een raam aan de bestuurderszijde ingeslagen. De hond kon uiteindelijk via de passagierskant uit de auto worden gehaald. Eenmaal uit de auto bleek dat het beest niet meer op zijn poten kon staan, met emmers water werden daarom de poten gekoeld.

Kort daarna kwamen de eigenaren, een Belgisch echtpaar uit Aalst bij de auto terug en bleek dat de hond van 11.45 tot 15.00 uur in de afgesloten auto, met een temperatuur tussen 40 en 50 graden, had gelegen.

Het dier werd opgehaald door de dierenambulance en door een dierenarts onderzocht. De man heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd, waarin hij aangaf dat hij het heel erg vond dat dit gebeurd was. Daarna is de hond teruggegaan naar de eigenaar; deze kreeg een boete van driehonderd euro.

Ook de onkosten van de dierenambulance en de dierenarts, een bedrag van in totaal honderd euro, moest de man betalen. De hond, waarvan alleen bekend is dat het een jachthond is, heeft aan de zeer warme uurtjes geen nadelige gevolgen overgehouden en zal binnen een paar dagen geheel hersteld zijn.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bert schotsman (16-8-2010 om 15:38)
Die twee moeten ze een uur of twee in een sauna stoppen en de deur dichtspijkeren
Jj (15-8-2010 om 13:09)
SCHANDALIG !!! laat de hond dan thuis in plaats van in een snik heten auto achter te laten.
Willem (14-8-2010 om 15:47)
De baas ook eens enige uren opsluiten in een heet hok zonder enige ventilatie, en vooral zonder drinken. die hond heeft een andere baas nodig. die boete is lang niet hoog genoeg.
Roos (10-8-2010 om 11:56)
Lieve hond...vlucht, zoek een goeie baas!!!!!!!!!
Marjolijn (10-8-2010 om 11:55)
Mensen denken echt niet na hoor. Zijn alleen maar met zichzelf bezig, en vergeten der rest. Hij zou zelf eens in zo'n auto moeten zitten. Arm dier.
P.Veen (10-8-2010 om 09:26)
Mensen die hun hond in een bloedhete auto achterlaten, verdienen geen hond dus zal men eigenlijk de hond in beslag nemen en een betere baas voor de hond zoeken. En daar overheen een boet van 500 euro.
Cookie-instellingen beheren