Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drukke woensdagavond voor KNRM

Toegevoegd: 12-08-2010, 09.19 uur
Door: Roland de Jong
WESTKAPELLE - Woensdagavond is de KNRM-boot van Westkapelle opgeroepen voor een bootje dat kampte met een motorstoring.

De reddingboot Uly werd rond 18.30 uur opgeroepen om het bootje te helpen nadat de eerste opgeroepen reddingboot, de Koopmansdank van het station Neeltje Jans, was weggeroepen voor een medische evacuatie vanaf een schip. Een Filippijnse opvarende van een tanker was van een ladder gevallen en moest naar een ziekenhuis worden gebracht.


De evacuatie had meer haast en daarom werd voor het bootje met de motorstoring dus een tweede reddingboot opgeroepen. Het bootje, de Bompi, lag voor de kop van Schouwen ten anker. De motorboot was onderweg van Zeebrugge naar Amsterdam en had ter hoogte van Schouwen-Duiveland problemen gekregen met de motor.

Ter plekke hebben de Westkapelse redders een sleepverbinding gemaakt. Vanwege de diepgang en het lage water werd besloten om buitenom de banken via de oude Roompot naar de haven van Noordland te varen. Daar werd de boot afgemeerd aan een steiger.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dijkkijker (12-8-2010 om 17:31)
KNRM Hansweert had ook een melding rond deze tijd lekker druk op de centrale
Cookie-instellingen beheren