Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 36 km

Brand friettent niet aangestoken

Toegevoegd: 13-08-2010, 16.01 uur
Door: Roland de Jong

WOLPHAARTSDIJK - De felle brand die vannacht woedde in de friettent aan de Grote Piet in Wolphaartsdijk is niet aangestoken. Dat meldt de politie.


De politie vermoedt dat de brand is ontstaan in de vloer van het cafetaria. "Doordat de vloer onder de frituur steeds opnieuw wordt opgewarmd, wordt gezond hout min of meer houtskool. Dit is uiteindelijk gaan smeulen waardoor de brand is ontstaan", zo luidt de conclusie van de politie.

De brand werd vannacht rond 03.00 uur ontdekt. Twee bluswagens uit Arnemuiden en Wolphaartsdijk en een waterwagen uit Oost-Souburg werden ingezet om het vuur te blussen. De bluswerkzaamheden werden bemoeilijkt door de aanwezigheid van gasflessen. De brand was rond 4.20 uur onder controle. Het nablussen van de brand nam nog enkele uren in beslag.

Bij de brand werden 18 brandweerlieden ingezet.

Zie ook:
- Friettent verwoest door felle brand (13-08-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nolte (15-8-2010 om 23:01)
Luister erik die tent staat er al 41 jaar. nooit zijn daar problemen geweest met wat voor vloer er ook is of was.die vloer hebben deze ondernemers niet geplaatst. bovendien was deze zaak 41 jaar geleden een brandweerpost en toch ook met een houten vloer gebouwd.groetjes een van de vroegere eigenaren
Erik (14-8-2010 om 08:58)
Ik weet niet waarom dat ze nie zijn voor gelicht dat houten vloeren moeten voor betonen vloer beter voor de brandveiligheid
Cookie-instellingen beheren