Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Veel hulpverleningen aan kust

Toegevoegd: 15-08-2010, 22.15 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De diverse hulpdiensten langs de Nederlandse kust hebben vandaag een flink aantal meldingen te verwerken gekregen. In Zeeland en Zuid-Holland ging het volgens de Kustwacht om 7 meldingen.
 
Landelijk gezien kreeg het Kustwachtcentrum in Den Helder tot 17.30 uur vanavond 29 hulpverzoeken. Het ging met name om jachten die problemen hadden. Negen van hen waren aan de grond gelopen, acht hadden motorproblemen.


Verder was nog een jacht zonder brandstof komen te zitten en kampte de bemanning van een ander jacht met een gebroken roer. Verder waren er vijf catamarans en bootjes omgeslagen. Verder waren er ook drie meldingen van surfers met problemen.

Landelijk gezien werden 38 eenheden van de KNRM ingezet. In Zeeland ging het om zeven meldingen. Zes keer moest een reddingboot worden ingezet, bij één incident werd hulp verleend op het strand.

In alle gevallen werden de jachten en surfers veilig binnen gebracht. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Zie ook:
- Jacht belandt op dijk Ossenisse (15-08-2010)
- Meisje vliegt tegen strandhuisje (15-08-2010)
- KNRM rukt uit voor waargenomen vuurpijl (15-08-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren