Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM helpt surfer met gebroken arm

Toegevoegd: 29-08-2010, 17.16 uur
Door: Manfred Berrevoets
VEERE - Zondagmiddag omstreeks 12.44 uur is de bemanning van de Veerse reddingboot Oranje gealarmeerd voor een persoon te water met een vermoedelijk gebroken arm of schouder.


De melding was binnen gekomen bij het Kustwachtcentrum in Den Helder door een surfer die op verzoek van het slachtoffer hulp was gaan halen. De gewonde surfer was eerder die middag vanaf de Schotsman gaan surfen en daarbij ongelukkig ten val gekomen.

Door de valpartij had de surfer een hevige pijn in de rechter bovenarm. Hij dacht meteen aan een gebroken arm of schouder uit de kom. Liggend in het water had hij een passerende surfer gevraagd om hulp te gaan.

Na de melding koerste de reddingboot Oranje, die toevallig op het Veerse Meer bezig was met een oefening, onmiddellijk naar de opgegeven positie ter hoogte van de Mosselplaat, een eilandje in het Veerse Meer. Daar werd al spoedig de surfer, drijvend op zijn zeil, aangetroffen.

Nadat de man voorzichtig aan boord van de reddingboot was genomen werd hij medisch onderzocht. In verband met de aanhoudende hevige pijn in de bovenarm werd besloten via het Kustwachtcentrum om assistentie van een ambulance te vragen.

De reddingboot voer hierop met het slachtoffer naar het KNRM boothuis aan de Oostwatering te Veere waar, na enige tijd, ook de ambulance arriveerde. De surfer werd hierna voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis te Vlissingen.

De redders hebben in overleg met de onfortuinlijke watersporter afspraken gemaakt over het bergen van de surfplank.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J-J (30-8-2010 om 11:42)
Jammer voor de surfer maar ben toch echt blij dat de KNRM bestaat!! Toppie mannen. Hopelijk gaat het beter met de betrokkene, beterschap.
Cookie-instellingen beheren