Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
104 files van totaal 401 km

Illegale vissers betrapt

Toegevoegd: 05-09-2010, 17.22 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft dit weekeinde meerdere illegale vissers betrapt.


Omstreeks 00.45 uur in de nacht van zaterdag op zondag ontdekten surveillerende agenten van de Zeeuwse politie dat er werd gevist bij de Nieuwendijk in Ouwerkerk. Toen zij stopten om poolshoogte te nemen en ontdekten dat er wat vissers bij een vuurtje stonden. Ook waren er tentjes opgezet en lag er een roeiboot en een groot visnet bij de vissers. Er stonden 7 emmers met schelpdieren, onder andere kokkels.

Eén van de mannen had een waadpak aan dat nog nat was. Deze man, een 52-jarige Purmerender, kreeg een proces-verbaal vanwege het illegaal vissen. De boot en het visnet zijn in beslag genomen door de agenten.

Zaterdag rond 16.00 uur zijn twee vissers (53 en 57 jaar uit Terneuzen) bij Spui beboet. Naar aanleiding van een melding van een voorbijganger zijn agenten van de Zeeuwse politie een kijkje gaan nemen bij de Otheense Kreek in Spui (gemeente Terneuzen).

Zij troffen daar twee mannen die aan het vissen waren met een zgn. kruisnet. Om het zichzelf geriefelijk te maken hadden de mannen een vuurtje gestookt en meteen maar een boompje omgezaagd om hun 'stekkie' wat groter in omtrek te maken.

De mannen hebben bekeuringen gekregen voor alle strafbare feiten die zij hadden gepleegd. Ook heeft de visvereniging waar zij beide bij aangesloten zijn hun vergunning ingetrokken.

Rond 05.30 uur op de vroege zondagochtend waren agenten bezig met hun surveillance in Aardenburg. Zij reden over de Hogeweg. Daar ontwaardden zij wat voertuigen aan de kant van de weg. De agenten gingen een kijkje nemen en zagen aan de waterkant wat tentjes staan.

Uit de tentjes kwam een luid gesnurk dat afkomstig was van de (tijdelijke) bewoners van de tentjes. Voor de tentjes lagen hengels. Voor de agenten was het dus overduidelijk dat er mensen aan het vissen waren.

Nadat één van de agenten de verklikkers aan de hengels tot drie keer toe had laten afgaan, kwam er wat beweging in één van de tentjes. Een visser maakte zich kenbaar en wekte zijn 'collega'. De mannen bleken zonder vergunning in de voor de nachtrust bestemde uren aan het vissen te zijn.
 
Beide vissers hebben een bekeuring gekregen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeroen (6-9-2010 om 06:23)
Nee hoor, goed werk. Ik ben het er ook mee eens dat ze vaker moeten controleren, met name de belgen en hun aantal hengels.
VdVonck (5-9-2010 om 23:09)
Nee hoor! Je moet dit soort figuren lekker hun gang laten gaan.. Emmers vol vis.. Een kruisnet.. Dan ben je niet meer met een hobby bezig! Stropen is verboden! Zonde van je motor Bram.. Maar om de politie hiervoor aan te vallen.. Verzekering is logischer..
Visser (5-9-2010 om 18:53)
Goed gewerkt heren. Deze controles zouden veel vaker moeten gebeuren
Nederlander (5-9-2010 om 18:30)
Wat een criminelen. heeft de politie niets beters te melden.
Bram (5-9-2010 om 18:20)
Hebben die smerissen nu echt niks anders te dioen, om een paar vissers te bekeuren, ze kunnen beter achter die lui aangaan die mijn motor gestolen hebben. Waar moet het naar toe met nederland, over 50 jaar mag je nergens meer komen , alleen nog maar betalen
Cookie-instellingen beheren