Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

AED redt leven vrouw Vlissingen

Toegevoegd: 05-09-2010, 17.44 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Zondag omstreeks 13.50 uur werd de strandwacht van Vlissingen gealarmeerd voor een onwel geworden vrouw op het Nollestrand in Vlissingen.


Strandwachten gingen hierop direct met een AED (Automatische Externe Defibrillator) ter plaatse en begonnen met reanimatie van het slachtoffer. Na het toedienen van een elektrische schok met de AED keerde de hartslag van het slachtoffer terug.

Na stabilisatie door de ambulancedienst werd de vrouw met de strandjeep van het strand naar de gereedstaande ambulance vervoerd om vervolgens naar het ziekenhuis gebracht te worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yesenaer (6-9-2010 om 09:41)
Fijn dat het goed is afgelopen! Zeker voor het slachtoffer, maar ook niet te vergeten voor de hulpverleners, je wil niet weten wat dat voor impact dat heeft voor hun! GA ZO DOOR!!!
John (5-9-2010 om 21:49)
We zagen het gebeuren, de strandwachten holden met hun AED-apparatuur over het strand, al snel gevolgd door de verpleegkundige (motor) in de strandjeep. Het snelle en professionele optreden van de strandwachten was de redding voor deze vrouw.
Vlissinger (5-9-2010 om 19:32)
WEER eens een hele goede actie van de strandwachten van Vlissingen. Als ik al dat materiaal zie staan op het strand van Vlissingen, dan verdienen deze strandwachten het zeer zeker. Veel sterkte toegewenst aan het slachtoffer, en mijn complimenten voor de strandwachten van Vlissingen.
Jeroen (5-9-2010 om 18:24)
Goed werk, deze hulpverleners verdienen een pluim!
Vaisonne (5-9-2010 om 17:53)
Geweldig goed werk!! Hopelijk redt ze het hier mee.
Cookie-instellingen beheren