Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

De scholen zijn weer begonnen

Toegevoegd: 06-09-2010, 19.54 uur
De verkeersactie bij de Koningin Julianaschool in 's-Gravenpolder.
De verkeersactie bij de Koningin Julianaschool in 's-Gravenpolder.
© Foto: Gemeente Borsele
Door: Roland de Jong
'S-GRAVENPOLDER - Op de eerste schooldag besteedden de gemeente Borsele en Vaker Veilig Fietsen maandag aandacht aan verkeersveiligheid in het kader van ‘De scholen zijn weer begonnen’.


Wethouder Jan Zandee overviel aan het einde van de schooldag samen met het ‘Overvalteam’ de Koningin Julianaschool in ‘s-Gravenpolder. Zij wezen de ouders door middel van bedrukte waterflesjes op de gevaren rondom de basisscholen.

 

Na een vaak rustige vakantieperiode moet iedereen weer wennen aan de toenemende drukte op de weg. Vooral op schoolroutes en rond (basis)scholen levert dit vaak gevaarlijke situaties op.

Om kinderen, ouders, fietsers, wandelaars en automobilisten hierop attent te maken organiseert Vaker Veilig Fietsen elk jaar een ludieke actie, uitgevoerd door het eigen Overvalteam. Ook binnen de gemeente Borsele wordt veel aandacht besteed aan Verkeersveiligheid en worden deze acties gesteund.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moi (8-9-2010 om 07:50)
Nu zijn het al respectloze hufters, daarnet nog scholieren!! Het wordt alleen maar erger door de mensen die niks kunnen verdragen! Ze maken hier al van een mug een olifant, dan zal dat in het echte leven ook wel zo zijn en dus zal het wel meevallen met die scholieren op de weg..
Fly swatter (7-9-2010 om 18:41)
@ vlinder, moeten we tegenwoordig al vriendelijk vragen of we erlangs mogen op de openbare weg ? u heeft zelf geen fatsoen. u bent zelf het probleem omdat u geen algemene gedragsregels respecteert. Nee, ik ga niet voor respectlose hufters aan de kant, rij zelf maar om of zo.
Bert (7-9-2010 om 16:52)
Hallo Ikke dus omdat schoolgaande kinderen zich niet aan de verkeersregels houden moeten andere mensen maar op andere tijden gaan reizen moet niet gekker worden. Ook kinderen die naar schoolrijden horen zich aan de verkeersregels te houden en de weg niet te versperren voor doorgaand verkeer.
Dr.acula (7-9-2010 om 13:46)
Ikke,waarom moet jan op een ander tijdstip gaan,het is gewoon een gebrek aan respect om de regels van het fatsoen te volgen,en daardoor zijn er steeds meer " incidenten" die door het wettelijk gezag word afgedaan als het zijn kinderen,ze moeten meer duidelijk op school leren over ned.fatsoen.
Vlinder (7-9-2010 om 13:19)
@Jan; heb je fatsoenlijk gevraagd of ze je even door willen laten? Dat kan helpen. Ik zie geen probleem in een groepje scholieren die nog even bijpraten op een fietspad. Zo kan je wel op elke slak zout gaan leggen en je aan alles gaan ergeren.
Ikke (7-9-2010 om 11:54)
@ Jan: dan ga je toch later je rondje doen? Moet je nu perse je rondje gaan doen op het moment dat de scholieren doorgaan? Dan vraag je zelf om problemen denk ik zo...
Cookie-instellingen beheren