Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
98 files van totaal 367 km

Bergers doen beklag over KNRM

Toegevoegd: 10-09-2010, 11.56 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Diverse bergingsbedrijven, waaronder ook enkele Zeeuwse, hebben bij de KNRM hun beklag gedaan over het optreden van de reddingsmaatschappij.


In Schuttevaer geven de bergers aan dat afspraken die met de KNRM zijn gemaakt over onder meer het lostrekken en slepen van boten niet worden nagekomen. Ook zijn ze boos over uitspraken die KNRM-directeur Roemer Boogaard onlangs heeft gedaan in het KNRM-blad 'De Reddingboot'. Roemer schreef onder meer dat dat 'bergers bekend staan als een tikje ruig, niet altijd even subtiel en soms buiten de regels opererend'. Ook hekelen de bergers het advies om te wachten op kostenloze hulp van de KNRM als die mogenlijkheid er is.

Op de website van Schuttevaer worden onder meer het Terneuzense Multraship en bergingsbedrijf Polderman uit Hansweert geciteerd. De beide Zeeuwse bergers hebben schriftelijk hun beklag gedaan bij de KNRM. Polderman grijpt onder meer een incident aan waarbij een provosorisch gerepaeerd bootje vanuit Hansweert naar Breskens werd gebracht. De reddingsmaatschappij wil nog niet op de zaak ingaan, maar geeft wel aan dat er bij het voorval dat Polderman beschrijft inderdaad fouten zijn gemaakt.

Klik hier voor het hele artikel.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (15-9-2010 om 23:14)
De bergers kunnen zich beter zich met de beroepsvaart bezig houden in plaats van reddingsbrigade zwart te maken die recreatie zo vlug mogelijk te hulp komt.als je opgesleept word door de berging kost het een berg.
Redder (12-9-2010 om 16:56)
Zo te zien hebben niet heel veel mensen hier er verstand van.. Als een boot in de problemen komt kijkt het kustwachtcentrum of de knrm of een berger er naar toe gaan! de echte redders aan boord beslissen hier helemaal niet over!
Jac (12-9-2010 om 13:42)
Misschien is het in de toekomst wel verstandig om eerst eens te kijken of er wel een KNRM reddingboot nodig is op een bepaalde plaats want ik heb de indruk dat dat zeker het geval is op de westerschelde bij Hansweert . Jammer hoor ,het gaat toch om de veiligheid .
Zeevarende (12-9-2010 om 12:41)
Je bent geen lid van de KNRM dat kan namelijk niet! Je kan hoogstens donateur zijn +de ANWB huurt bergers in om je weg te slepen
VV (11-9-2010 om 20:39)
Als je lid bent van de ANWB, dan sleept de wegenwacht je toch ook gratis naar de garage. Is dit dan ook broodroof van "profesionele" bergers op de weg....??
BK (11-9-2010 om 14:27)
Reactie op "een echte schipper" Volgens mij ben je als iemand die als beste stuurlui aan wal staat.
Cookie-instellingen beheren